Trabzonspor'un altyapısından yetişen oyuncuları sırtlıyor

Spor Haberleri

Dar bir kadroya sahip olan, sezonunun ikinci devresinde lig ve kupada 12 günlük sürede 4 maça çıkan Trabzonspor'u, sıkışık fikstürde altyapısından yetişen oyuncuları sırtlıyor.

2018-19 sezonuna başladığı kadrodan Onur, Mustafa Akbaş, Kucka, Esteban, Burak Yılmaz ve Zeki Yavru ile yollarını ayıran, Olcay Şahan´dan kadro dışı bırakılması, Onazi, Pereira ve Sosa´dan sakatlıkları, Hosseini ile Amiri´den ise ülkelerinin milli takımında yer alması nedeniyle yararlanamayan Trabzonspor, 21 kişilik kadroyu altyapısından gelen oyuncularla tamamlıyor. Ligde son oynanan Demir Grup Sivasspor karşılaşmasına 19 kişilik oyuncu kadrosuyla çıkan bordo-mavililerde, kadrodaki 11 oyuncusu altyapısından yetişen isimlerden oluşuyor.

12 GÜNDE 4 MAÇTA 16 İSİM FORMA GİYDİ, YARISI ALTYAPIDAN

Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle kadrosuna takviye yapamayan ve takımdaki eksikler nedeniyle de alternatif oyuncu sıkıntısı yaşayan Trabzonspor´da, bu durum teknik heyetin de elini kolunu bağladı. Sezonun ikinci yarısında 12 günlük sürede lig ve kupada toplamda 4 maça çıkan bordo-mavililerde, bu periyotta 16 farklı oyuncu forma giydi, bu 16 ismin 8´ini ise altyapıdan yetişen oyuncular oluşturdu. Teknik direktör Ünal Karaman, zaman zaman devre arasında kadroya dahil olan genç oyuncular Ali Osman Karnapoğlu ile Berkay Sefa Kara´ya da bu süreçte forma şansı tanıdı.

ABDULKADİR PARMAK, PARLADI

Trabzonspor´da sezonun ikinci yarısında oynanan 4 maçta da süre alan ve toplamda 262 dakika sahada kalan Abdulkadir Parmak, özellikle takıma gol yollarında sağladığı katkı ile dikkat çekti. Son 4 maçta 8 gol kaydeden bordo-mavililerde, bu gollerin 3´ü Abdulkadir Parmak´tan geldi. Trabzonspor´un altyapısından yetişen 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon lig ve kupada toplamda 9 maçta 549 dakika süre alırken, 5 gollük performans sergiledi. Ayrıca Trabzonspor forması ile ligde ilk kez Demir Grup Sivasspor maçıyla 11´de sahaya çıkan Abdulkadir, bu maçta da golle tanıştı.

YEREL GAZETELERDEN `1 PUAN´ YORUMU

Öte yandan yerel gazeteler, Trabzonspor´un deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından alınan 1 puanı, `Direniş Trabzon ve 1 Parmak bal´ başlıklarıyla değerlendirdi. Kuzey Ekspres gazetesi, "Direniş Trabzon!", "Trabzonspor Sivas´ta, Abdulkadir Parmak´ın golüyle 1 puan aldı" ifadelerini kullandı. Günebakış gazetesi, "Bir Parmak bal", "Trabzonspor gençleri ile Sivas kalesine saldırdı ancak hem direklere hem de kaleciye takıldı" yorumunu yaptı. Taka gazetesi, "Sizin duruşunuz yeter!", "74´te Kone´nin golüne 75´te Abdulkadir Parmak mükemmel bir golle karşılık verdi" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Karadeniz gazetesi, "1 Parmak bal", "Fırtına´yı Sivasspor deplasmanında yenilgiden kupa maçının yıldızı Abdulkadir Parmak kurtardı" ifadelerine yer verdi. Sonnokta gazetesi, "Ne tat bıraktınız ne de tuz", "Yüzler değişti ama zihniyet değişmedi. Meler´den sonra Ulusoy da alın terimizi gasp etti" başlıklarını kullandı.

(DHA)




Etiketler :