Elon Musk, Doug Ellison'a Twitter'dan cevap verdi: Delta IV Heavy 2023'ten önce fırlatılırsa şapkamı yerim

Teknoloji Haberleri

Falcon Heavy testinin başarısından memnun olan Elon Musk, rakiplerine gözdağı verdi!

Geçtiğimiz hafta Elon Musk’ın uzay teknolojileri şirketi SpaceX, tüm zamanların en güçlü yeniden kullanılabilir roketini başarıyla test etti. Yük denemesi olarak Musk’ın bir diğer şirketin olan Tesla’nın ürettiği kişisel aracı Roadster kullanıldı ve koltuğuna da SpaceX’in geliştirdiği astronot kıyafeti giydirilmiş bir manken yerleştirildi. 

Musk, başarılı testin ardından yaptığı ilk basın toplantısında uzay teknolojileri şirketlerine çağrıda bulunarak bu sektörde rakiplere ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Aslında SpaceX’in birden fazla rakibi var. Bu rakiplerden birisi olan United Lounch Alliance şirketinin doğrudan Falcon Heavy roket sistemine rakip olarak ürettiği Delta IV Heavy roketi bulunuyor.

Musk, Delta IV Heavy’nin bazı konularda Falcon Heavy’den daha üstün olduğunu ve ciddi bir rakip olacağını vurgulayan uzay mühendisi Doug Ellison'a Twitter'dan cevap verdi. 

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Açıkçası o roket 2023’ten önce havalanmayı başarırsa  şapkama hardal döküp yerim" dedi.  ArsTechnica

 




Etiketler :