İkinci 100 Günlük Eylem Planı'yla Türk Savunma Sanayii atağa geçiyor

Teknoloji Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nı gerçekleştirdi. İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda Türk Savunma Sanayii'ni atağa geçirecek yeni proje ve teslimatlar bulunuyor.

Savunma Sanayi Başkanlığınca İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilecek projeler belirlendi.
 
Bu süre içinde Lazer Mükemmelliyet Merkezi idari yapısı kurulacak, Lazer Silah Sistemi geliştirilmesine yönelik program modeli belirlenecek.
 
Elektromanyetik Fırlatma Sistemi geliştirilmesine yönelik mevcut kabiliyetlerin tespiti ve yetkinlik analizi yapılacak, tespit edilen kabiliyetlere göre iş paylaşımı ve program modeli oluşturulacak.

Geliştirilmiş Atak Projesi sözleşmesine imzalar atılacak, Atak ve özgün helikopterleri için geliştirilen turboşaft motorun kompresör, yanma odası, gaz jeneratörü, güç türbini gibi alt sistem konfigürasyonları ve yüklenicileri tespit edilecek. Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri Projesi kapsamında 2 helikopter teslimatı yapılacak.
 
F-16 Uçakları için Milli Aktif Elektronik Taramalı Faz Dizili Radar (AESA Burun Radarı) geliştirme çalışmalarına başlanacak.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: star.com.tr




Etiketler :