Dünyaya online Türkçe dersi

Yaşam Haberleri

17 yaşındaki Bilal, İspanyolcasını geliştirmek için internet üzerinden pratik yapacağı birilerini ararken İspanyol ve Latin Amerikalılar'ın Türkçe'ye olan ilgisini fark etti. Onlara online ders vermeye başladı sonra da İspanyolca Türkçe gramer kurallarını içeren bir kitap yazdı.

İspanyolca eğitim veren İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Muhammed Bilal Özyüksel, İspanyolcayı ileri seviyede öğrenmek için internetten konuşacak birilerini ararken Latin Amerikalıların Türkçeye olan ilgisini fark etti. "Türkçe öğren" manasına gelen "https://aprenderturco.com/" isimli bir internet sitesi kuran Bilal, burada ana dili İspanyolca olanlara Türkçe öğretmeye yönelik materyaller yayınlamaya başladı.

Bilal Özyüksel, Küba hariç tüm Latin Amerika ülkelerinden ve İspanya'dan çok sayıda öğrencisinin olduğunu dile getirerek, "Ders verirken yaşımdan bahsetmemeye çalışıyorum. Çünkü öğrencilerimin yaş ortalaması çok yüksek. Örneğin 2 ay sürecek bir kursun ilk bir haftasında ben kamerayı açmıyorum. Çünkü insanlarda ön yargı olabiliyor" dedi.

INSTAGRAMDA DA AKTİF

Bununla yetinmeyen Bilal, Instagram'dan da Latin Amerikalılara ve İspanyollara Türkçe öğretmek amacıyla "Aprender Turco" isminde bir hesap açtı. Daha önce böyle bir çalışma yapılmadığı için Bilal'in hesabı da yoğun ilgi gördü. Çok sayıda kişi Türkçe öğrenmek için çevrim içi özel ders talebinde bulundu. Bilal'in öğrencileri arasında 25 yaşında olan da 70 yaşında olan da var. Liseli genç, bir de İspanyolca bir Türkçe gramer kitabı yazdı.




Etiketler : latin amerikalı türkçe online ders yaşam haberleri