Duygu Delen'in ölümünde yeni gelişme: Evde kan izlerine rastlandı

Yaşam Haberleri

| DHA

Kaynak: DHA

Duygu Delen'in pencereden düşerek hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evinin bir çok yerinde kan izine rastlanırken, Delen'in kan ve idrar örneklerinde bulunmayan alkol ve uyuşturucuya Mehmet Kaplan'dan alınan örneklerde rastlandı.

Gaziantep'te pencereden düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen'in yaşamını yitirmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evinin birçok yerinde kan izine rastlandı. Bunun yanı sıra Delen'in kan ve idrar örneklerinde alkol veya uyuşturucuya rastlanmazken Kaplan'dan alınan örneklerde alkol ve uyuşturucuya rastlandı.

Duygu Delen'in hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada, savcılık iddianameyi tamamlamak için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek otopsi raporunu bekliyor. 20 yaşındaki erkek arkadaşının evinde yapılan incelemelerde, çok yoğun kan izleri bulunduğu belirtilirken bu izlerin kime ait olduğu henüz saptanamadığı belirtildi.

DHA'da yer alan habere göre, Delen'in ölümündeki sır perdesini aralayacak olan raporun ardından savcılık, iddianameyi hazırlayarak, mahkemeye gönderecek.

Duygu Delen erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın, 5 katlı bir apartmanın 4'üncü katındaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan Mehmet Kaplan, evk edildiği adliyede, 'cinsel istismar ve kasten öldürme' suçlarından tutuklandı.

ŞÜPHELİNİN KANINDA ALKOL VE UYUŞTURUCU TESPİT EDİLDİ

Genç kızın şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturmada, Duygu Delen ve Mehmet Kaplan'ın alınan kan örnekleri incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan ilk incelemede Delen'de uyuşturucu ve alkol ibaresine rastlanmazken, Kaplan'ın 257 promil alkollü olduğu ve esrar kullandığı saptandı. Delen’in giysileri ile vücudunda, Kaplan’a ait DNA örnekleri de tespit edildi.

EVİN BİRÇOK YERİNDE KAN İZİNE RASTLANDI

Olay yerinde ve kamera görüntülerinde yapılan incelemelerde ise genç kızın, apartman duvarından 4 metre 13 santimetre ileriye düştüğü belirlendi. Olay yeri tutanağında Duygu Delen’in boyunun 1 metre 62 santimetre olduğu ve 120 santimetre yükseklikteki balkon duvarının genç kızın göğsüne denk geldiği ayrıca, evde çok yoğun kan izleri bulunduğu anlatıldı. Ayrıca evin banyo ve yatak odası arasındaki antre duvarında, genç odasının kapı iç kolunda, oda zemininde kan izi olduğu ancak bu izlerin kime ait olduğunun henüz saptanamadığı kaydedildi.

DUYGU'NUN VÜCUDUNDA DARP VE KIRIK TESPİT EDİLDİ

Ön otopsi raporunda da Duygu Delen’in vücudunda çok sayıda darp ve yaralanma izi ile kırık bulunduğu bildirdildi. Kırık ve yaralanmaların düşme sonucu mu yoksa öncesinde mi olduğu araştırılıyor.




Etiketler : duygu delen ölüm mehmet kaplan dna alkol uyuşturucu