Düzce'de sağanak sonrası heyelan! 10 kişi böyle kurtarıldı

Yaşam Haberleri

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde sağanak yağış sel ve su baskınlarına neden oldu. Heyelan nedeniyle 5 köye ulaşım kesilirken, 10 kişi ise mahsur kaldı. Mahsur kalanlar Genelkurmay Başkanlığı'ndan talep edilen helikopterle kurtarıldı.

Cumayeri'nde gece saatlerinde başlayan sağanak yağış sel ve su baskınlarına neden oldu. Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü sınırlarında yollarda yaşanan heyelan nedeniyle Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe, Çelikdere, Harmankaya ve Büyük Melen köylerine ulaşım sağlanamıyor. Bu bölgede bulunan Nehir Evi denilen rafting bölgesinde ise 10 kişi mahsur kaldı.

10 KİŞİ MAHSUR KALDI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Düzce Valisi Zülkif Dağlı, "Çok geçmiş olsun. Nehir Evleri denen bölgede 10 arkadaşımız mahsur bekliyor. Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, AFAD Başkanlığı vasıtasıyla talebimizi yaptık, şuanda bekliyoruz. Helikopter bekliyoruz. Helikopter gelince arkadaşlarımızı kurtaracağız. Şu an için sular o bölgede halen yüksek. Arkadaşlarımızın hayati tehlikesi şuan için görünmüyor. 1 arkadaşımızın astım rahatsızlığı var, 1 arkadaşımızın bacağında hafif yara var. Ancak onlar sabır ediyor. İnşallah yetişeceğiz ve kurtaracağız." dedi.

KURTARILDILAR

Ayrıca bölgede AFAD, İl Özel İdaresi, UMKE ve gönüllü arama kurtarma ekipleri de bölgeye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Mahsur kalanlar Jandarma Genel Komutanlığı' na ait helikopterle bulundukları yerden kurtarılarak Sakarya ya götürüldü.

NELER OLDU?

Düzce'de yarım saat yağan yağmur nedeniyle bir ilçenin yüksek kesimlerinde sel meydana geldi, heyelan oldu. Cumayeri ilçesi'nin yüksek kesimlerinde sele neden olan yağmurda 5 köyü ilçe merkezine bağlayan yol kapandı. İl Özel İdare ekipleri gece yarısı yol açma çalışması yaparak yolları yeniden açtı.

HEYELAN OLDU

Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nde yarım saat aralıksız yağan yağmur nedeniyle ilçenin yüksek kesimlerindeki köylerinde sel meydana geldi. Cumayeri ilçesiyle 5 köyü bağlayan yolda aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Yollar açılıncaya kadar köylerde yaşayanların ilçe merkezi ile irtibatı kesildi.




Etiketler :