Ekmek zammının   faturası çok ağır 

Yaşam Haberleri

TZD Başkanı İbrahim Yetkin, son haftalarda ekmeğe yapılan  zamların vatandaşa yıllık 8 milyar liralık yük getirdiğini söyledi. 

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, son dönemde ekmek fiyatlarındaki artışın tüketiciye yıllık faturasının 8 milyar lira olduğunu bildirdi. Yetkin, Türkiye’deki fırınlarda günlük 90 milyon civarında ekmek üretildiğini, bu sayının yılda toplam 32 milyar 850 milyona ulaştığını ifade etti. Son dönemde ekmek fiyatlarının ortalama yüzde 25-30 artırıldığını belirten Yetkin şunları söyledi: 

GÜNLÜK 90 MİLYON EKMEK 

“Günlük olarak üretilen 90 milyon ekmeğin 3 milyon adedi fırınlarda satılamadan kalmakta ve başka şekillerde tüketilmektedir. Standart bir ekmeğin fiyatına asgari yüzde 25 zam geldiğini kabul eder ve satılamayan ekmekten doğan zararı da hesaba katarsak, artışlardan önce 65 milyon 250 bin lira olan günlük ekmek satış hasılatının 87 milyon liraya çıktığı, yani günlük olarak 21 milyon 750 bin lira arttığı görülür.” 

Memurun yemek ücreti belli oldu

MEMUR ve sözleşmeli personelden alınacak öğle yemeği ücretleri belirlendi. Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre öğle yemeğinden faydalanacak memurlardan maaşlarına göre günlük 1.12 lira ile 4.33 lira arasında ücret alınacak. Sözleşmeli personel de aldıkları ücrete göre günlük 1.34 lira ile 5.19 lira arasında ücret ödeyecek. 

 




Etiketler :