Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Agamemnon'un atları!

Şaşırdık mı?

Elbette hayır!

Eğer, şaşıran varsa da laf aramızda acil kendisini gözden geçirsin derim!

Tam da yazının burasında Habertürk Tv'de Sevgili Kübra Par'ın, "Açık ve Net" programında, Dr. Erdoğan Karakuş Paşa söze Battalgazi ile başladığında Sevgili Kübra kardeşimin, " Erdoğan Bey bugüne gelsek.." dediğini duydum!

İşte, mesele tam da bu, diyecektim ki, Paşam uzun bir, "yooo.." çektikten sonra, "Bunu anlatmazsam Taksim'de patlayan bombayı anlayamazsınız" dedi!

Devamında da daha 8. yüzyılda Battal Gazi'nin Anadolu'dan topladığı altmış bin askerle İstanbul'u fethetmeye yola çıkışından bahsedip, bu patlamanın yeni olmadığını, taaa 8. yüzyıla dayandığını anlattı ve asıl meselenin bizim Anadolu'dan atılmamız meselesi olduğunu söyledi!

Ben de bu meseleyi alıp, taaa milattan önce 7. yüzyıla, "Troya" ya götürüyorum!

Delikanlı Troya ile Batı Medeniyetinin kendisini bağladığı kalleş Atina arasındaki savaş ve sonucunda, kalleş Atina'nın kalleşçe Truva'yı yok etmesine...

"Nereden çıktı" ya da "Ne alaka" diyenlere, Dedemiz Fatih Sultan Mehmet Han'ın, "Allah, beni bu şehrin ve halkının müttefiki olarak bu zamana kadar sakladı. Biz bu şehrin düşmanlarına galip geldik ve onların vatanlarını aldık. Burayı Yunanlar, Makedonyalılar, Teselyalılar ve Moralılar almışlardı. Bunların, biz Asyalılar'a karşı defalarca yaptıkları kötü davranışların intikamını, aradan birçok devirler ve yıllar geçmesine rağmen onların torunlarından aldık" dediğini Sayın Prof. Dr. Erhan Afyoncu Hocamızın Sabah Gazetesi köşe yazısında okumuştum.

Sıkı durun, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, Çanakkale, Anafartalar Zaferi, Milli Mücadele'de de Büyük Taarruz'dan sonra, Dumlupınar'da "Hektor'un ve Troyalıların öcünü aldık!" demesine ne dersiniz ?

Bu savaş, delikanlılarla kalleşlerin savaşı!

Tam da bir delikanlı savaşı ola. Kurtuluş Savaşı kumandanı ve dünyada delikanlı devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Paşa, dedesi Fatih Sultan Mehmet Han'dan aldığı mirasın farkında olmasaydı, zafer kazanamazdı!

Kurtuluş Savaşı'nın da bize gösterdiği, bu mirası unutmamak!

Unutursak yok oluruz!

Hele de bu fotoğrafı vermişseniz...!

Nereden mi anladım?

Agamemnon'un atları, aramızdan hiç eksik olmayacak...