Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Ağıt yerine müzik festivali mi?

Riyadh Season 2 Müzik Festivali...

Gazze...

Yazının tamamını okumasanız gördüğünüz iki fotoğrafın da harika bir havai fişek gösterisi olduğunu düşünürsünüz değil mi? Ama değil, iki fotoğraf arasındaki farkta, katledilmiş yüzlerce bebek, çocuk, kadın, erkek hülasa, insan var!

Yaklaşık bir aydır dünya tarihinde görülmemiş sahnelere tanık oluyoruz! Tarih boyunca, vahşi savaşlara şahit olam bu dünya, lakin böylesine pervasızca, güya dini inançları uğruna böylesine açıkça ve alçakça vahşete şahit olmamıştır. İşin acı tarafı, kendilerini yıllardır mağdur olarak lanse eden, kendilerinden başka hiçbir milletin başına felaketler gelmemiş gibi sadece varsa yoksa Holokost diye dünyayı ayağa kaldıran bir güruh, 2023'te aynı acımasızlığı başka insanlara yapıyor!

Yanlış anlaşılmasın burada sözünü ettiğim Musevi vatandaşlar değil.Parçalanmış bedenleri izlerken, önümüze dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan, hala insan kalabilen Musevilerin, Siyonist rejime karşı haykırışlarını da alkışlamaktan başka bir şey gelmiyor elimizden. Ancak, insanın nefesini kesen, bu kadar da olmaz dedirten bir olay var ki, insan yumruklarını sıkıp sadece sabır çekiyor. Bahsettiğim şey, birinci fotoğrafta gördüğünüz Suudi Arabistan'daki müzik festivali...

Festivalin ilk günü, dünyanın en ünlü sanatçılarının performanslarına sahne olan Big Best eğlenceye başta Suudi Arabistan'ın ''ilk Trans'' sanatçısı Lisad olmak üzere iki Suudi sanatçıyla birlikte başladı...

Günlerdir parçalanmış bebek bedenlerine şahit olduğumuz, insanların kaybettikleri yakınları için yaktıkları ağıtların günlerdir kulaklarımızı sağır ettiği, her dakika başlarına bombalar yağan Gazze halkının yanı başında olan Suudi Arabistan'daki, "Riyadh Season 2'' müzik festivalinin buyurun bakın ilk paragrafına:

"Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Al-Sheikh, etkinliğin resmi açılışını 'Krallık Arenası' çanları eşliğinde yaptı. Açılış törenine dünyanın dört bir yanından sporcular, sanatçılar ve sosyal medya fenomenleri dahil olmak üzere çok çeşitli sanatçılar katılım gösterdi."

Sporcular, sanatçılar ve sosyal medya fenomenleri katılmış. İnsan ne diyeceğini bilemiyor değil mi? Ey, Suudi halkı bu kadar mı ferasetten uzaklaştınız? Anladık, dünyaya paranızla Show yapıyorsunuz, anladık Suudi Arabistan'ı bambaşka bir hale getirmek istiyorsunuz... Anladık, petrol gelirleri suyunu çeker diye, oraları turizm cenneti yapmak istiyorsunuz. Anladık anladık da, insanlığınızı nasıl bu kadar kaybettiniz? Dünya böylesine bir vahşete tanık olurken,sizden beklediğim, Gazze'ye girip, Gazze halkına umut olmanız değil, en azından Arap kardeşlerinize acılarını paylaştığınızı göstermenizdi. Zaten daha ikincisini düzenlediğiniz bir festivali, bu yıl belki biraz erteleseniz ya da bu yıl iptal etseydiniz ne olurdu? Kapıda bekleyen milyonlarca turist vardı da onları mı kaybedecektiniz? Belki kendi vatandaşlarınızdan bir sürü insanın takdirini kazandınız, parasını basıp Avrupalılara yaptırdığınız bu Show vasıtasıyla, lakin neler kaybettiğinizi ileri ki yıllarda inşallah acı bir şekilde idrak etmezsiniz! Ayıptır, yazıktır, günahtır...!