Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Allah Razı Olsun

Bu kötü günlerde, yüzümüzü bir nebze tebessüm ettiren güzel bir gün yaşadım. Sevgili dostum kardeşim bir önceki Cidde Basın Ataşemiz şimdinin Bisiklet Federasyonu As Başkanlığını yapmakta olan Sayın Bahattin Akyön'ün, memleketi olan Kırıkkale'ye büyük emekler ve zorlu şartlar altında yaptırmış olduğu, "Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi ve Mescidi Rağbet Camii Siyer-i Nebi ve Mushafı Şerif Müzesi" ismini alan görülmeye değer bir eserin açılışında idim. Sağ olsun, lütfedip bendenizi böyle değerli bir günde davet ettiği için, öncelikle kendisine teşekkürü bir borç bilirim. Asıl teşekkürü ise, böyle bir derdi olup da zamanından, hayatından, bütçesinden ayırıp böyle bir eseri memlekete kazandırdığı için ediyorum. İnanın, az buz bir şey değil, koca bir Külliye inşa ettirmiş!

Külliye deyince tabii, insan içinde neler olduğunu merak ediyor. Efendim, neler yok ki; kutsal mekanımız Kabe'nin minyatürünün olduğu, aynı zamanda o minyatürü incelerken, Kabe'nin kokusunu da alabildiğiniz bir güzellik oluşturmuşlar ki, inanın çok etkileyiciydi. Birbirinden güzel eserlere ev sahipliği yapan müze, gerçekten takdire şayan. Tabii, böyle bir Külliye yaparken, çoğu insanın aklına kültürel olarak müze yapmak gelmez. O sebeple ki, bir kez daha alkışı hak ediyor. Sadece bununla kalmıyor, aslına bakarsanız, amaçları orayı yaşayan bir yer haline getirmek. Zaten önemli olan da bu değil mi? Yapılar, içlerinde insan yoksa neye yarar? Toplantı salonu, derslikler, bahçesinde zaman geçirilebilecek, yeri geldiğinde bir şeyler izlenilebilecek mekanlarıyla, Kırıkkale halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir mekan olmuş gerçekten. Zaten, yapmış olmak için yapılmayan, insanla can bulacak bir yer değil midir, aslolan?

Sadece, Kırıkkale halkını değil, memleketimizin her bir köşesinden misafirlerini bekleyen bir eser... Ne diyelim, Allah, böyle dertleri olan insanları, memlekete katkısı olması için canını dişine takan kardeşlerimizin, dostlarımızın sayılarını arttırsın inşallah! Sevgili kardeşim Bahattin Akyön'e de rabbim güç kuvvet versin ki, memleket için, Kırıkkale için daha nice eserlere vesile olsun.