Ahmet Yenilmez

Sevgili okurlar öncelikle büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öper, yüce Allah'ın daha nice sağlıklı huzurlu bayramlar niyaz etmesini temenni ederim. Milletçe büyük bir felaketin ardından ilk bayramımız ve haliyle buruk bir bayramımız. Amma velakin, geride kalanlar için yaşamaya ve de yaşatmaya devam etmeliyiz.

Bayramın son günü sizlere bir dizi film tavsiyesinde bulunacağım. Bana da evlatlarım tavsiye etti ve gerçekten bir çırpıda bitirilebilecek bir diziden, günümüz moda terimiyle çok fazla spoiler vermeden bahsetmeye çalışacağım.

Bir trafik kazası ile hayatları kesişen iki yabancıyı, Danny Cho ve Amy Lau'yu görüyoruz bu dizide. Bu iki karakter, her anlamda hayatın iki ayrı ucunda bulunuyor. Ancak, kendileri için çok kötü geçen bir günün ardından bu ikili, temposu giderek artan bir intikam dansına başlıyorlar. İkili, kendi hayatlarında kaynayan öfkeyi bir çıkış yolu olarak kullanmaya başlarken, aynı zamanda hayatlarını da ihmal etmeye başlıyor. Büyük farklılıklarına rağmen aslında aynı kişiler olan Amy ve Danny, birbirlerine zarar vermeye çalışırken, kendi hayatlarını da mahveden iki incinmiş insandır. Beef, aynı kanaldan aşağı dökülen ve bir boşluğa dönüşen iki hayatı gösteren kara mizah içeren bir trajedi.

Hayatın bir anda kişiyi ne kadar alakasız yerlere getirebildiğini ve bazen kontrolün ellerimizden nasıl da tamamen çıkabileceğini, nefis bir hikaye örgüsü, oyunculuklar ve sinematografi ile bizlere sunmuşlar. Sıkılmadan izleyebileceğiniz bir dizi, öneririm.

Tekrar hayırlı bayramlar...