Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

BİLİM BİR SİYASET DEĞİLDİR BİLİM GERÇEKLERLE İLGİLİDİR

Bilim bir siyaset değildir. Bilim gerçeklerle ilgilidir.

Ve sert, soğuk gerçeklere indiğinizde, bunda şüphe yok. İklim değişikliği olmuyor. Şu anda bir küresel ısınma yok. Geçmişte de böyle bir durum olmadı ve gelecekte de böyle bir beklenti yok. Tamamen saçmalık ve evet, bu Demokrat Parti için büyük bir siyasi argüman haline geldi. Platformlarının bir parçası oldu ve bu durumun bilimsel bir konu olması gerekirken siyasi hale gelmesinden üzüntü duyuyorum ancak bilim benim yanımda.

Küresel ısınma yok. Hükümet her yıl doğrudan iklim araştırmaları için yaklaşık 2.5 milyar dolar harcar. Bu parayı sadece Demokrat Parti'nin küresel ısınma hipotezini veya pozisyonunu destekleyen bilimsel sonuçlar üretecek bilim insanlarına verir.

Yani, seçenekleri yok. Eğer para alacaksanız, politikalarını desteklemek zorundasınız.

Bu nedenle, yayınlanan bilimsel raporların yüzde 97'si küresel ısınmayı destekliyor. Neden? Çünkü hükümet bunun için ödeme yapıyor ve para orada. Çok basit.

Ancak bu, doğru olduğu anlamına gelmez. Bu, gerçek olduğu anlamına gelmez. Bu sadece satın alınmış ve ödenmiş bir durumu ifade eder. Para döner.

31,000 bilim insanı bir dilekçe imzaladı ve bu konunun geçerli olmadığını, benim görüşümün doğru olduğunu belirtiyor. Mücadele etmeye devam edeceğiz ve zamanla galip geleceğiz, ancak bunu yaşamım boyunca başarabileceğimden emin değilim.

Umarım bu konuda gerçek doneler sunan web sitelerine gidip buz, sıcak dalgalar ve kuraklık hakkındaki bu abartılı haberlerin hiçbirinin gerçekleşmediğini gösteren makaleleri okursunuz.

Medya asla gerçek ve şüpheci bir bilim insanı yayınlamadı. Kanallarında bize hiçbir yer vermiyorlar. Bu, onlar için kötü bir durum.

Bir kanal oluşturdum ki, insanlar hava durumlarını alsınlar, şu an hava nasıl ve yaşadıkları yerde ve bölgede nasıl olacaklarını bilsinler ve hava durumu hakkında güncel bilgileri alsınlar ve gerçek bir amaca hizmet etsin diye, ancak bu kanal tamamen bozuldu ve garip bir hal aldı."

John COLEMAN – Weather Channel Kurucusu

Yukarıdaki cümlelerin sahibi dünyanın en meşhur ve en çok sözü dinlenen hava tahmin kanalı Weather Channel'ın kurucusudur. Şu anda kendisinin kanal ile tüm irtibatı kesilmiş ve yukarıdaki açıklamalarının ardından kendisine herhangi bir medya kuruluşunda yer verilmemektedir. Bunun sebebini kendi cümleleri içinde açıkça veriyor zaten.

Israrla dünya çapında pompalanan iklim değişikliği propagandasının hizmet edeceği küresel çapta kıtlık senaryosu için, arka planda uygulamalar hızla devam ediyor. Gerek ülkemiz gerekse dünya çapında hiçbir dönemde olmadığı kadar orman yangınları, tahıl silo yangınları, gıda deposu yangınları ve tarla yangınları aldı başını gidiyor.

Medya bu haberleri manşet olarak seyirciye veriyor, fakat çok ustaca bir taktikle bu yangınların birer sabotaj sonucu olduğunu vermeyi unutuyor. Bu yangın haberlerinin önüne ve arkasına da küresel iklim değişikliği ile ilgili bir haberi de koyunca, ister istemez insanların bilinç altına, "Bakın sizin yüzünüzden dünya ısınıyor aç kalacağız" algısı yaratılıyor.

Öyle bir döneme denk geldik ki; Medya her şeyi yönlendiriyor ve onun ipleri de paranın elinde. O yüzden kendi deneyimlemediğiniz, gözünüzle şahit olmadığınız meselelere inanmadan önce kırk kere düşünün. Kıtlık mı geliyor diyorlar, kendiniz ekin biçin deneyin bakalım, hakikaten iklimden ötürü mü yoksa sabotajlardan ötürü mü...? Kalın sağlıcakla.