Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Devlet “O Kafa”yı kırar arkadaş!

Kaç zamandır, hazır eve kapanmışken pek de hayatımızda olmayan konulara dikkat çekmeye çalıştım.

#EvdeKalalımKuranMealiOkuyalım

#EvdeKalalımMakalatOkuyalım

#EvdeKalalımİnsanlığımızıDüşünelim

Başlıklı yazılarımla hızlı yaşadığımız, hızlı tükettiğimiz ve en nihayetinde de ufacık bir virüsün dünyamıza girmesiyle hızla tükenmekle burun buruna kaldığımız bugünlerde, hazır vaktimiz de varken bu konulara dikkat çekmeye çalıştım!

Aslına bakarsanız, kendi yapmadığım bir şeyi de ne yazdım ne de başkalarına tavsiye ettim!

Kısacık bir zaman içerisinde gördüm ki, temizliği imanın olmazsa olmazı gören bir dinin mensubu biz Müslümanlar, bugün #Corona’dan korkuyorsak -hadi bizden kaynaklanmadı da başkalarından bulaştı diyelim- alınan tedbirlerden hoşlanmıyorsak, bu durum bize yakışmıyor demektir!

Bugünlerde ayyuka çıkan bir başka virüs daha var ki, “İyi ki #EvdeKalalımMakalatOkuyalım yazısını yazmışım” dedirtti bana!

Aslına bakarsanız, ne ilacı ne de aşısı bulunamayan bu virüse, Sayın Rauf Tamer vakti zamanında isim koymuştu, “O Kafa”!

Bu “O Kafa” yerli, milli olan hemen hemen her şeye düşmandır!

Bir bakarsınız bu “O Kafa” devletçilikte kimseye pabuç bırakmaz, ama hele de bugünlerde devlet ne derse tersini söyler, tersini söylemekle de kalmaz devleti itibarsızlaştırma adına elinden geleni de ardına koymaz!

Bakar mısınız Allah aşkına, bugün bütün dünya #Corona denen virüsle nasıl baş edeceğini bilmez, “O kafa”nın hayranı olduğu batı birbirlerinin maskelerini çalarken, bu ülkede maskeyi üstelik parasız dağıtan bir devlete demediklerini bırakmıyorlar!

Bir bakıyorsunuz ağız birliği yapmışcasına bu ülkenin 30 büyükşehir belediye başkanlarından birisi için, “Seçilmiş belediye başkanı” ibaresini her sözlerinin başına itinayla koyarlar!

Allah aşkına o zata kadar darbe dönemleri haricinde o şehrin belediye başkanları ne oluyor?

Sayın Bedrettin Dalan, Nurettin Sözen, Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Topbaş seçilmemişler miydi?

Şimdilerde almışlar seçilmiş belediye başkanlarını(!)ekranlarda arzı endam ettirtiyorlar!

Neymiş, seçilmiş belediye başkanları yardım kampanyası açmış, devlet de seçilmiş belediye başkanlarının kampanyasını durdurmuş!

Sebebi gayet basit, ilin en yüksek makamı valilikten izin almadan yardım kampanyası açı-la-maz!

Peki, kendileri bu durumu bilmiyorlar mı?

Bilmez olurlar mı, bal gibi de biliyorlar!

Peki neden yapıyorlar?

Bunun adı düpedüz, “Paralel devlet” girişimidir!

O Kafa #EvdeKalacaksınMakalatOkuyacaksın edep erkan öğreneceksin!

Ha bir de bu devlet, kendi harsında olan yardımlaşma kampanyası başlatır da sen bunu tıpkı, MİT tırları gammazlamasındaki üslupla, “Devlet mallarınıza el koyacak” gibi başka taraflara çekersen, bu devlet de “O Kafa”yı kırar arkadaş !