Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Meğer bu projeymiş!

Yazıma, son 24 saatteki trafiğimi anlatarak başlamak istiyorum ya da üç günümü yazayım kısaca. Üç gün 40 derece sıcakta İzmir sokaklarında, 12000 civarında adım atarak dolaşıp, dün sabah İzmir'den İstanbul'a hareket ettim. İstanbul'da bir görüşme yapıp Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü yıl sonu temsiline gittim. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'ne öğrencilerime, hocalarıma değer verip, en önemlisi de tiyatroyu dahası tiyatro eğitiminin faydalarını idrak edip, belediye bünyesinde tiyatro eğitimi veren bir konservatuvar açmasından dolayı çok teşekkür ediyorum .

Allah, Sayın Belediye Başkanımız gibi başkanlarımızın sayısını arttırsın...

Tabii ki, Devlet Tiyatroları sanatçısı Sayın Şahin Ergüney'e ve yine aynı kurumun sanatçısı Sayın Şirin Ergüven'e emekleri için şükranlarımı ifade ediyorum.

Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Yüksel Beyden istirhamım, dün akşam seyrettiğimiz Sayın Şahin Ergüney Hocamızın sahneye koyduğu "Sevgili Doktor" oyununu yeni sezonda Süleymanpaşa Belediyesi Şehir Tiyatroları Deneme Sahnesi olarak kültür sanat sezonunda, Tekirdağlıları buluşturması.

Konu sanattan açılmışken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir faaliyeti dikkatimi çekti!

Doğrusunu söylemek gerekirse, güya sözümona ben de kendimi sanatçı taifesinden görürüm, lakin bu sanat etkinliğini gördüğümde kalakaldım!

Bir dönemin şakacı programları geldi aklıma.

Allah muhafaza toplu taşım araçlarında, iyi ki bana denk gelmedi !

Kesin o programlar sanırdım be gözlerimi yere sabit bir noktaya diker öylece kalakalırdım ya da mecburen uyku moduna geçerdim !

Tabi dans sanatçılarından biri üzerine kapaklanırsa yandı külüm keten helva (!)

Meğer bu projeymiş!

Hatta adı da, "Doğaçlama Dans Gösterisi"!

Sokakta her yerde...

Tamam çok güzel de aga bunun konsepti nedir?

Yani, bir farkındalık faaliyeti mi?

Eğer bir farkındalık projesi değilse, ne alaka...?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onlarca kültür merkezi var!

Daha doğrusu, hazır buldukları o salonlarda yapabilirler?

İmdi, hemen birileri "adı üstünde doğaçlama diyor, " desinler de onlara bir çift sözüm olacak!

Beyler, bayanlar içinden geçtiği gibi, yani doğaçlama sanat yapacaksan da bu şehrin hikayesini bilecek ve hareketine dikkat edeceksin.

Fark nedir bilir misiniz?

Neye talipsin ey talip?