Ahmet Yenilmez

İnsanlığın başına örülen çoraplara her gün bir yenisi eklenirken, Davos'undan Dünya Sağlık Örgütü'ne yine büyük kuruluşlar yeni bir felaket senaryosunu gündeme aldı. İnsanlığın fıtratı, ne yiyip içmesi gerektiği, ne kadar harcayıp neler satın alması gibi konuları belirlemeyi kendisine görev bilen Davos Dünya Ekonomik Forumu, yakın zamanda sözde corona virüsten 20 kat daha ölümcül denilen X hastalığına hazırlık için toplantı kararı aldı. Dünya yönetiminde bu gibi kuruluşlara eş başkanlık yapma derdinde olan Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adnoham Ghebreyesus'ta "X hastalığına hazır olun" uyarısında bulundu.

Bu müneccim arkadaşlarımızın iddiasına göre, yakın zamanda ismini X, yani bilinmeyen koydukları bir hastalık türü dünyayı kasıp kavuracakmış. Bu senaryoya istinaden geçtiğimiz yıllarda uygulamaya sokmaya çalıştıkları bir anlaşma vardı. Anlaşmaya göre olası bir salgın durumunda (tabi kendi karar verdikleri) anlaşmayı imzalayan ülkeler vatandaşları üzerinde uygulayacakları politikalarını kendileri değil, Dünya Sağlık Örgütü belirleyecekti. Onlar salgın ilan ettikleri anda özgürlükler ve tedaviler ile ilgili ne yapılması gerektiğini ülkelere bildirecekler, ülkeler de gerekirse cezalandırma yöntemleri kullanarak bunu uygulayacaklardı. Böylelikle dünya daha güvenli hale gelecekti. Sanırım insanların uyanışlarının artmasından olacak ki, Tedros Başkan biraz tutuşmuş vaziyette şöyle bir açıklama yapmak zorunda kalmış.

"Hiç kimsenin inisiyatifi ele almaya ya da geri adım atmaya hazır olmaması halinde, tüm projenin hiçbir yere gitmeme riskiyle karşı karşıya kalacak. Zaman çok kısa. Ve çözülmesi gereken birçok mesele var. Bir anlaşmaya varılamaması halinde, gelecek nesillerin bizi affetmeyebileceği kaçırılmış bir fırsat olur."

Özetle, ey devletler biraz acele edin, yoksa yeni ilan edeceğimiz pandemide özgürlükleri yeterince kısıtlayamayacağız uyarısı çekmiş. Siz bir an önce bu anlaşmaya dahil olun ve ülkelerinizin kanunlarını buna uygun hale getirin, biz de hızlıca haberini verdiğimiz yeni hastalığı ilan edelim. Sonrasında ya da öncesinde gelsin kapanmalar, sokağa çıkma yasakları, tedarik zinciri kırılmaları, karantinalar, yüksek dozda ilaçlar, aşılar, ekonomik çöküntü ve daha nicesi.

Bunca bilgi aklıma, 18.08.2023 tarihli Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Nükleer, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birlikleri Şefi Korgeneral Igor Kirillov'un ABD'nin askeri-biyolojik faaliyetlerine ilişkin brifingini getirdi. Brifingin içeriğini internette bulabilirsiniz.

Neticede 2019-2022 yılları arasında dünya çapında bir ön gösterim yapıldı. Demek ki, şimdi de bunun 20 kat fazlası olduğunu iddia ettikleri asıl proje için uğraşacaklar. Medya bombardımanı, DSÖ'nün Türkiye şubesi gibi çalışan ve Televizyonda kanal kanal gezen (ardından biz kimseyi bir şeye zorlamadık diyerek işin içinden sıyrılan) doktorlar ve benzeri durumlarla önceden tecrübe ettikleri üzere, yine başarılı olacaklarını düşünüyorlar. Neyse ki, Alemlerin Rabbi herkese akıl fikir vermiş, umarım bu sefer sağlık gibi önemli bir konuda insanlık biraz daha uyanık olur da kendisi için doğru kararlar verir. Kalın sağlıcakla.