Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Yalnız Kurt yenilmemeli!

Biz böyle görmedik, haramı bilmedik eğilmedik bükülmedik

Bu şehirde olmaz dağlara gitmeli, yalnız kurt yenilmemeli

Bize göre değil yabanın bağında dal olmak, gül olmak

Bize göre değil çirkefin elinde deli olmak, zuul olmak

Biz böyle görmedik, haramı bilmedik eğilmedik bükülmedik

...

Sayın Ahmet Şafak kardeşim, bu şarkıyı yapıp söylediği günden beri dinlerim. Ne zaman dinlesem içime umut dolardı, ama Osman Sınav Hoca'nın Yalnız Kurt isimli dizi filmi ATV'de yayınlanmaya başladığında ise, ne yalan söyleyeyim içime bir tedirginlik düştü. Tedirginliğim aldı beni 1998 yılına götürdü, çünkü 1998'de saygıdeğer Osman Sınav Hoca bendenizin de rol aldığı Deli Yürek isimli diziyi çekmeye başlamıştı. Dizinin daha ilk beş altı bölümü yayınlanmıştı ki, dizinin baş kadın oyuncusu diziden ayrılmak istedi ve Saygıdeğer Osman Sınav'da, ''Ben asla gidene kal, kalana da git demem'' diyerek söz konusu arkadaşımız diziden ayrılmıştı. Daha sonrasında öğrendim ki, söz konusu bayan arkadaşımız inanılmaz bir mahalle baskısına maruz bırakılmıştı.

"Deli Yürek" in itibarsızlaştırılması, ısrarla reyting sıralamasında yer verilmek istenmemesi, Osman Sınav' ın adeta yok etme kampanyasına maruz bırakılması...

Evet, Deli Yürek, birilerini rahatsız etmenin ötesinde kırmızı görmüş boğa haline getirmişti!

Neden mi?

Çünkü, Saygıdeğer Osman Sınav Deli Yürek dizisi için, ''Ben Amerika'nın ve vahşi emperyalizmin ürettiği filmlerle her biri Rambo olmak isteyen Türk gençliğine, dedeleri Dadaloğlu, Köroğlu'nu anlatacağım'' diyerek yola çıkmıştı da ondan...

Çünkü, Dadaloğlu, Köroğlu öz be öz Türk kahramanlarıydı...

Çünkü, Dadaloğlu, Köroğlu HAİN'e, ZALİM'e karşıydılar...

Sonuç?

Ben demiyorum, anlı şanlı hocalar ve araştırmalar, "15 Temmuz Başarısız İşgal Girişimi'nde sokağa atılıp, vatanın ha ekmeğini yemişim ha uğrunda kurşun diyerek, tanklara karşı duranların çoğu, işte o itibarsızlaştırılmaya çalışılan Deli Yürek ile büyüyen Asil Türk evlatlarıymış" diyor.

Tam da Türk televizyonlarında yabancı dizilerin ve yabancı dizi uyarlamalarının revaçta olduğu dönemde...

Ya, "Gamsız Celal" rolüyle yer aldığım Ekmek Teknesi...?

28 Şubat döneminde, Milli Güvenlik Kurulu'nda konu edilmiş! O günlerde, Milli Güvenlik Kurulu'nda olanların yalancısıyım.

Ve şimdilerde de her türlü dijital ortamda adeta bağımlı hale getirilen Türk insanının karşısına, özellikle de ATV kanalı, bu toprakların hikayeleriyle bir seçenek ortaya koydu. Sayın Mehmet Bozdağ'ın yapımcılığını yaptığı ve yine Saygıdeğer Osman Sınav'ın öğrencisi Sayın Metin Günay'ın yönetmenliklerini yaptığı Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Destan ve bu yıl da Osman Sınav' ın, "Yalnız Kurt" u...

Ne tuhaftır ki, bu sefer darbe uzaklardan değil, bizim mahalleden geldi!

Sayın Mehmet Metiner derken, Sayın Mazhar Bağlı ve bu ülkede başbakanlık yapmış hoca kimliği ön plana çıkan, aslına bakarsanız bu konularda en hassas olması gereken Sayın Ahmet Davutoğlu 'nun ağzından ateşler saçılıyor!

Hem de bizim içimizden devşirilen bu toprakların evlatlarının tetikçi olarak kullanılıp dört bir yanımızdan sarıldığı, sınırlarımızın birileri tarafından yeniden çizilmeye çalışıldığı, beka sorunu yaşadığımız bir dönemde...!

Sizce bu çok tuhaf değil mi?

Bakınız beyler, sizlerin hangi nedenlerle feveran ettiğinizi bu millet de bu devleti idare edenler de biliyorlar!

Bakınız beyler, Yalnız Kurt, Mete Han'ın Ergenekon'dan demirden dağları eriten vatan, millet, bayrak aşıyla yanan yürek sahibi olandır!

Kendinize gelin ve nereye balta salladığınızı ve hangi ağacın kökünü kurutmaya çalıştığınızın farkına varın!

O baltayı sallamanız gereken yere sallayın, o balta bindiğiniz dalı değil, kökü kesecek bilesiniz!

Yazımı, Sayın Ahmet Şafak kardeşimin her bir dinleyişimde tüylerimi diken diken eden muhteşem şarkısının sözleriyle bitiriyorum.

...

Belki kurt yalnızlığı düşecek hissemize

Hüzünler saracak ufkumuzu hüzünler

Hüzünler taze baharlar gibidir

Unutma bahar senin içinde

Nereye gidersen götürürsün

Taze tomurcuklar şimdi

Kavuşma zamanı diyorlar

...