Rasim Ozan Kütahyalı

Rasim Ozan Kütahyalı

25 Aralık 2013 FETÖ darbe teşebbüsünün anatomisi

Dün 25 Aralık idi. Yani 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün ikinci ve daha önemli ayağı olan 25 Aralık’ın yıldönümü.

*

Fetullahçı polislerin Bilal Erdoğan’ı geceyarısı evinden alıp, koluna kelepçe takarak tutuklamayı sonra da Recep Tayyip Erdoğan’a aynı muameleyi yapmayı hayal ettikleri gün 25 Aralık.

*

Fakat bu emniyet-yargı darbe teşebbüsünün ellerinde patladığı ve bu alçak çeteyi hep birlikte mahvettiğimiz gün 25 Aralık 2013. En kritik gün. Bir darbe teşebbüsünün önlendiği gün.

*

Bu FETÖ darbe teşebbüsünün önlenmesinde en kritik rolü üstlenen bir kişi ile beraberdim ben tüm o 25 Aralık günü.

*

Gerçekten ateşten gömlek giydiğimiz günlerdi. Henüz o hikayeler yazılmadı ve ortalık bedavacılara kaldı maalesef.

*

17-25 Aralık olayı öyle bir karmaşık polis-yargı çetesi operasyonudur ki Emniyet soruşturmaya başlarken Cumhuriyet savcısına bile haber vermemiştir.

*

18 Temmuz 2012'de isimsiz ihbar mektubu ile çalışmalara başlandığı belirtilse de soruşturma tarihi 13 Eylül 2012'dir. Aradaki süreçte soruşturma izinsiz yürütülmüştür.

*

Soruşturmaya konu edinen ihbarlardan birisinin yapıldığı IP adresinden daha önce 12 kez benzer ihbarlar yollandığı fakat emniyet birimlerince bu IP adresinin araştırılmadığı anlaşılmıştır.

*

Şüpheliler hakkında ilk telefon dinleme kararı alındığında dosyada 3 imzasız ihbar mektubu haricinde hiçbir delil bulunmamaktaydı.

*

Soruşturmada hemen hemen tüm aşamalarda verilen kararlara konu edinilen ihbarların, kim tarafından yapıldığı dahi araştırılmaksızın soyut ihbarların içeriği doğru deliller olarak kabul edilmiştir.

*

İşleme konulması dahi mümkün olmayan elektronik posta ihbarları dayanak gösterilerek hukuka aykırı şekilde iletişimin tespiti ve teknik takip kararları alınmıştır.

*

Soruşturma başından sonuna kadar telefon dinlemeleri üzerine kurulmuştur.

*

Çarpık anlayış sonucu önce verilen telefon dinleme kararı sonrasında delil yapılmıştır.

*

Kolluk fezlekesinde şüpheli olarak zikredilen dışında pek çok kişi hakkında dinleme kararı alındığı ancak sonrasında hiçbir işlem yapılmadığı anlaşılmıştır.

*

Tutuklanan İranlı işadamı ve şarkıcı eşinin en mahrem cinsel yaşamları ve başka isimleri de ilgilendiren seksüel fantezi içeren konuşmaları bile dinlenerek kayda alınmış, suça konu olmaması sebebiyle kaydedilmesi yasak olmasına rağmen aile görüşmeleri imha edilmesi gerekirken delil yapılmak istenmiştir.

*

Fetullahçı polisler ve savcılar, "İran'a altın kaçakçılığı yapılıyor" dedi. Fakat İran'ın ambargo nedeniyle banka üzerinden gönderilemeyen petrol ve doğalgaz alacağına ilişkin bu ülkeye gönderilen altınlar çıktı.

*

Fetullahçılar Gana'dan gelen altınların kaçırıldığını ve soruşturma konusu yapılmadığını iddia etse de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyu titizlikle takip edip dosyaya takipsizlik kararı verildiği anlaşıldı.

*

FETÖ "örgüt var" dedi. Savcı örgüt bulunmadığını tespit ettiği gibi "örgüt varsa neden örgütlü suçlara bakan savcılara haber verilmedi" dedi.

*

Dosyada MASAK raporu bulunduğu iddia edildi. Rapor 2008 yılına ait çıktı. Hem de bulunduğu zarfın hiç açılmadan operasyon yapıldığı anlaşıldı.

*

Aynı IP adresinden daha önce 12 kez benzer ihbarlar yollandığı fakat emniyet birimlerince bu IP adresinin araştırılmadığı anlaşıldı. Daha da sayılacak böyle yüzlerce usülsüzlük vardı...