Rasim Ozan Kütahyalı

Rasim Ozan Kütahyalı

Amiraller muhtırası kepazeliğinin esas sebebi nedir?

104 amiral saçmasapan bir geceyarısı muhtırasıyla resmen ve alenen bu ülkenin seçilmiş hükümetine ve Türkiye'nin Lideri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a parmak salladılar. 1 haftadır ülkemiz bunu konuşuyor.

*

104 amiral sivil hükümete alenen ültimatom vermeye kalktı. Ama asla ve asla bu bildirinin amacı, içeriğindeki Montrö olayı değildi Başkan Erdoğan'ın ifade ettiği gibi.

*

Bu bildiriye karşı sivil hükümetin ve demokrasinin yanında dimdik duran MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz Pazar günü telefonla beni aradı. Çok verimli sohbet ettik bu amiraller olayına dair.

*

Devlet Bey'in bu değerli davranışını sosyal medyada da paylaştım. Sayın Bahçeli ile bu olayı analiz ettiğimiz çerçeve bire bir örtüşüyordu.

*

Elbette Sayın Bahçeli ile konuşmamızın tüm içeriğini bu köşede yazacak değilim.

*

Sadece MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Pazar günkü Amiraller bildirisi hadisesini mükemmel tahlil ettiğini ifade edebilirim.

*

Dolayısıyla Sayın Bahçeli'nin Pazar günkü o efsane twitleri asla sebepsiz değildir. Bunu herkes bilmelidir.

*

TV'lerde olay hala Montrö boyutuyla yalanlarla tartışılıyor...

*

Oysa 104 amiralin bu geceyarısı bildirisinin esas sebebi 6 Şubat 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne isyandır.

*

Bu bildiriyle bu rahatsızlık kamufle edilmeye çalışılıyor. Amiraller kendi WhatsApp-e-mail gruplarında birbirilerini gaza getirdiler ve netice bu oldu.

*

6 Şubat 2021 Kararnamesi TSK için tüm tayinlerde ve terfilerde tamamen MSB'yi yani sivil otoriteyi yetkili kılıyordu.

*

General-Amirallerin kendi kadrolarını belirleme özerkliğini tamamen kaldıran bir kararnameydi.

*

Özellikle ulusalcı subaylarda bu bir panik ve ayaklanmaya yol açtı.

*

Bu tekaüt 104 amiral ve daha da fazlası 6 Şubat'tan bu yana WhatsApp ve email gruplarında birbirilerini dolduruşa getiriyorlardı.

*

Devlet de tüm bu WhatsApp-email vs askeri hareketlilik trafiğini adım adım izliyordu.

*

Tüm bu askeri hareketliliği, kimi muvazzaflar tarafından gaz verilen tekaütleri adım adım takip eden Devlet aslında lisan-ı münasiple kimi meslektaşları aracılığıyla sivil otoriteye başkaldıran bu amiralleri uyardı ama 9 Mart-28 Şubat'ı andıran bu bildiriyi yine de yayınlandılar.

*

Daha önce de defalarca yazdım, TSK'da şu an üç grup var. 1. Milliyetçi-muhafazakar subaylar 2. Ulusalcı-solcu subaylar 3. Atatürkçü gözüken FETÖ kalıntıları.

*

Aslında ilk iki grup da Anti-FETÖ hassasiyette müttefiktir. Fakat 6 Şubat 2021 sonrası işler karıştı. 2. Grup panik oldu.

*

Fakat 6 Şubat 2021 sonrası ikinci subay grubu "Tasfiye edileceğiz" paniğine kapıldı ve bu ister istemez ikinci ve üçüncü grupları yakınlaştırdı.

*

Nitekim bu bildiriye sosyal medyada yurtdışındaki FETÖ firarisi subay hesapları çok destek veriyor.

*

9 Mart tipi bildiriye imza atan 103 amiral aslında tilmizleri olan kimi muvazzafların hassasiyetini yansıttılar.

*

6 Şubat 2021 kararnamesi bunları panikletti. Bu 104'ünün içinde TSK ile iş yapan savunma şirketlerinde danışman ve YK üyesi olanlar var. Bu pilav daha çok su kaldıracak...