Rasim Ozan Kütahyalı

Rasim Ozan Kütahyalı

Darbeci zihniyete karşı dimdik Cumhur İttifakı

Hem son yazımda hem de pazar günü Beyaz TV canlı yayınında CHP zihniyetinden Türk demokrasisine bir fayda asla gelmeyeceğini detaylı anlattım.

*

Bu CHP zihniyeti demokratikmiş gibi göründüğü yerde bile bir anda soyaçekim kanunu gereği o darbeci ve zalim özüne geri döner. İşte CHP’lilerin son açıklamaları bunun kanıtı.

*

CHP zihniyetinin yaptığı zulümlerden en az bilinenlerden biri 3 Mayıs 1944’te Türkçü aydınlara yaptığı korkunç tabutluklar zulmüdür.

*

Maalesef bırakın toplumun büyük çoğunluğunu aydın-okumuş kesim bile bu olayı asla bilmiyor. Bu ibret verici hadiseyi yazarlar olarak milletimize anlatmalıyız.

*

Oysa bu zulmü görenlerden Rahmetli Alparslan Türkeş’in “1944 Milliyetçilik Olayı” diye yaşadıkları işkenceleri anlattığı çok içten ve duygulu bir kitabı vardır.

*

Ülkücü olmasanız da eğer insansanız Rahmetli Alparslan Türkeş’in bu kitabından etkilenmemeniz mümkün değildir.

*

Tam bu zulmün yıldönümünde 3 Mayıs 2020 tarihinde ben de sevgili Türker Akıncı’nın programında Beyaz TV’de CHP zihniyetinin Türkçülere yaptığı bu işkencelerden bahsettim. İnsan Hakları bahsinde de hiç anlatılmaz bu zulümler. Bu büyük haksızlık.

*

Bu yayını izleyen MHP lideri ve Cumhur ittifakı önderlerinden Sayın Devlet Bahçeli de programa canlı yayında çok içten teşekkürlerini ve selamlarını gönderdi.

*

Ben de fırsat bu fırsat hemen artık baskısı bulunmayan Rahmetli Türkeş’in “1944 ve Milliyetçilik olayı” kitabının hemen basılmasını rica ettim Sayın Bahçeli’den.

*

Yayın çıkışı da bildiğiniz gibi Sayın Devlet Bahçeli ile çok samimi bir telefon konuşması yaptık. Sosyal medyamdan bu konuşmayı biraz özetledim.

*

Dün de MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın ile çok güzel bir telefon konuşması gerçekleştirdik. Semih Bey’i kamuoyu polemiklerde usta bir siyaset adamı olarak biliyor ama kendisi aynı zamanda çok kıymetli bir ilim adamıdır. Sayın Yalçın’ın bu entelektüel yönü kamuoyunda pek bilinmez.

*

2004 yılında Siyasal Kitabevi’nden çıkmış “Türkiye Cumhuriyeti Tarihi:Kaynaklar” adlı eserini okumuştum. Çok titiz bir akademisyenin eseriydi.

*

Nitekim kendisi de aslen akademisyen olan Sayın Devlet Bahçeli de bizim de telefon görüşmesi yaptığımız 3 Mayıs pazar günü Rahmetli Türkeş’in eserini yayınlama işini Prof. Dr. Semih Yalçın’a vermiş.

*

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın eseri yeniden basar basmaz hemen bana ileteceğini ifade etti. CHP zihniyetinin 1944 zulmünü anlatan Rahmetli Türkeş’in eserini yine bu köşede detaylı yazacağız inşallah.

*

Son dönemde iyice hortlayan darbeci zihniyete karşı Cumhur İttifakı’nın bir bütün oluşu ve dik duruş sergilemesi çok çok önemli. Cumhur İttifakı içine sokulan her nifak aynı zamanda darbeciliğin ekmeğine yağ sürer.

*

Dün de Sayın Devlet Bahçeli bu darbeci CHP zihniyetine karşı gerçekten mükemmel açıklamalar yaptı.

*

Bu açıklamaları sosyal medya adresinden ilk duyuran da yine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dı.

*

Devlet Bey’in her satırına aynen iştirak ettiğim açıklamalarından bir kısmını alta koydum. AK Parti ile MHP sapasağlam bir kale gibi Cumhur İttifakı’nın sürdürdükçe darbecilerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.

*

CHP demokrasi hazımsızlarının kervanbaşıdır. İktidar hedefine ulaşabilmek için sandığın dışında yol arayanlar, buna davetiye çıkaranlar, Türkiye aleyhine işbirlikçiliğe talip olup beşinci kol faaliyeti yapanlar sadece demokrasiye hasım değil aynı zamanda Türkiye’nin de karşısında birikmiş emperyalizmin taşeronlarıdır.

*

Türkiye’de iktidar bellidir, görev süresi beş yıldır. TBMM’de Cumhur İttifakı’nın milletvekili sayısı 341, zillet şemsiyesi altında toplananların sayısı 236’dır. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümeti görevinin başındadır. 2023 yılının Haziran ayına kadar da seçim yoktur.

*

CHP’li siyasetçilerin demokrasi harici yöntemlerden medet umarak “Bir şekilde iktidar değişikliği” görmelerinin tavzih ve tevili milli egemenlik mantığı çerçevesinde imkânsızdır.

*

Darbeci geleneğin siyaset ayağı olan CHP suçüstü yakalanmıştır. Türkiye’de sandık dışında iktidar nasıl olacaktır? Bunu kim ya da kimler yapabilecektir? Cumhur İttifakı’nın bileği bükülmeden, Türk milleti diz çöktürülmeden gayri meşru iktidar gayesi nasıl hayat ve zemin bulacaktır?

*

Her kim darbeyi aklından geçiriyorsa, sokaklardan, silahlardan ve zorbalıktan iktidar çıkarmayı hayal ediyorsa bunun en acıklı bedeline katlanmayı da göze almalıdır.