Rasim Ozan Kütahyalı

Rasim Ozan Kütahyalı

Son 12 senede iki çete ve yaşanan iki devrim

Bundan tam 12 sene önce bugün yani 1 Temmuz 2008'de Türkiye tarihinde bir ilk yaşanmıştı.

*

Her konuşmasında ve özellikle YAŞ toplantılarında meşru hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı alenen tehdit eden iki orgeneralin de bulunduğu bir grup subay üstelik askeri lojmanlarından gözaltına alınmıştı.

*

Dediğim gibi Türkiye tarihinde ilk kez görülen bir olaydı bu ve açık konuşalım toplumun büyük çoğunluğunda da bu sebeple bir sevinç dalgası oluşmuştu.

*

Türkiye'nin yüzde 65-70 arası büyük çoğunluğu hem hayret hem de sevinç içindeydi 1 Temmuz 2008'de.

*

Hayret içindeydi çünkü ilk kez "dokunulmazlar" sınıfına dokunuluyordu. İki orgenerale dokunulabilmişti.

*

Hiç kimsenin "Bunlar ne yapmışlar da içeri alınıyorlar” diye sorduğu bile yoktu tam 12 sene önce bugün.

*

Toplumun kahir ekseriyeti "Acaba gerçekten tutuklanabilecekler mi yoksa yine mi paçayı kurtaracak bunlar" diye soruyordu...

*

Milletin büyük çoğunluğunun aklına Adnan Menderes'in ve arkadaşlarının darağacında sallandırılan bedenleri geliyordu tam 12 sene önce bugün.

*

Darbelerin ortamı hazırlanırken öldürülen binlerce genç geliyordu insanların aklına.

*

Darbelerden sonra katledilen binlerce genç geliyordu.

*

Binlerce faili meçhul cinayet geliyordu halkın aklına.

*

Kafası bok çukurlarının içine sokulmaya mahkum edilen ve ömürleri boyu ezilmiş darbe mağduru insanlarımız için yaşanan tablo rüya gibiydi.

*

Toplum, mutluluk ve şoku aynı anda yaşıyordu 12 sene önce bugün...

*

Nitekim bir orgeneral "dokunulmaz" olduğuna inandığı için polislere küfrederek evinden kovmaya çalışarak teslim olmadı ve ancak Genelkurmay'ın onayıyla alınabildi...

*

Bu generaller meşru hükümeti her Allah'ın günü tehdit eden adamlardı ve askeri lojmanlarından gözaltına alınabilmeleri bile mucizeydi. Ankara'da inanılmaz bir gerilim vardı.

*

Askeri vesayet rejimi bir çete düzeniydi. Bir mafya teşkilatı gibi, bir suç sarmaşığı gibi sarmışlardı tüm rejimi...

*

1 Temmuz 2008'de ilk kez bu çete rejiminin, bu mafya düzeninin en tepe isimlerine dokunulabiliyordu.

*

O yüzden milletin büyük çoğunluğu muazzam bir heyecan içindeydi.

*

Fakat Türkiye ne talihsiz ne bahtsız bir ülke ki bu kanlı çeteye dokunabilen savcılar, hakimler ve polislerin de bu askeri vesayet çetesinin yerini almak isteyen yeni bir çetenin, bir başka mafya örgütünün üyeleri olduğu ortaya çıkacaktı. FETÖ olgusu budur.

*

Türkiye'de son 12 senede çivi çiviyi söktü. İki çete önce birbirine girdi sonra milletin çoğunluğu, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde iki vesayet çetesini birden sırayla göçertti.

*

Evet, bir çete başka bir çeteyi göçertti. Şüphesiz bu hiç sağlıklı olmadı Türkiye için. Hala ülke olarak kendimize gelemedik.

*

Adeta Türkiye mahkum olduğu kaderini yaşadı. Önce askeri vesayet çetesi sonra da Fetullahçı vesayet çetesi sırasıyla çökertildi. Fakat ülkenin de kimyası bu iki devrimle büsbütün bozuldu.

*

İki devrim üst üste yaşandı ve ben de bu iki ihtilal hikayesinin tam ortalarında yer aldım. İki çetenin de bitirilmesinde hem aktör hem şahit oldum.

*

O süreçlerde bireysel anlamda çok haksızlıklar yaşandı, yaşanıyor ama sonuçta Türk Devleti'ni sarmış iki büyük mafya örgütünden iki çeteden kurtuldu bu ülke son 12 sene içinde.