Rasim Ozan Kütahyalı

Rasim Ozan Kütahyalı

Yabancı yatırımlar ve sermayedarlar ülkemize nasıl gelecek?

Türkiye, Başkan Erdoğan’ın liderliğinde yabancı yatırımları ve sermayedarları ülkemize kalıcı anlamda çekmek için çok büyük bir seferberlik başlattı.

*

Dikkat edin kafaları geçici olarak leyla yapan ve ülkeye orta vadede faydası değil zararı olan sıcak parayı çekmek için değil, kalıcı anlamda yatırımların ve yabancı sermayedarların Türkiye’ye geri dönmeksizin gelmesi için bu seferberlik...

*

Başka Erdoğan’ın da sık sık ifade ettiği gibi bugün Türkiye'de girişimciler ve yatırımcılar açısından finansal anlamda sağlıklı bir ortamı oluşturmak zorundayız.

*

Türkiye ve özellikle İstanbul yatırımcılar bir finans cenneti haline gelmek zorunda. Tam bir hukuk güvenliği tesis edilmeden bu olmaz.

*

Tayyip Bey’in ısrarla vurguladığı hukuk reformları yapılmazsa Türkiye freni boşalmış kamyon gibi duvara çarpar...

*

Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarından biri servet transferidir.

*

İstanbul'u sadece Türk zenginlerinin değil tüm bölge ülke ve dünya zenginlerinin keyif içinde yaşadığı bir para ve huzur santrali haline getirmek mecburiyetindeyiz

*

Bu ülkede para bollaşmadan faizler kalıcı olarak düşmez ve faiz lobisi diye popülerleşen olgu mutlu olmaya devam eder.

*

Faiz lobisi kelimesi çok istismar edilmiş olsa da bir Türkiye gerçeğidir. Bunlara rantiyeci sınıf da denebilir diğer bir deyimle.

*

Faiz lobisi Türkiye'de para kıt olduğu için o yüksek faiz gelirlerini kazanabiliyor.

*

Oysa gerçek bir finansal liberalizasyon ve anayasal garanti ile tüm dünya zenginlerinin parası sığınacak liman olarak İstanbul'u görse ve para bollaşsa otomatik olarak zaten faizler düşecektir.

*

Türkiye bunu başarmak zorundadır. Bürokrasi, vergiler ve regülasyon minimum hale gelirse her gün bedavadan Türkiye'ye servet ve para transferi akar.

*

Şu bürokratik ve devletçi kafayı hâlâ aşamıyoruz ve parasızlık çekiyoruz.

*

2020’nin güçlü Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'sinde bile bu bürokratik kırtasiyeci ve regülasyoncu aşırı vergici zihniyeti aşamazsak hiçbir zaman bu yanlış düzen değişemez.

*

Öte yandan bürokrasi içinde hâlâ yabancı yatırımcılar ile sermayedarları korkutacak devletçi ve bürokratik tavırlarda olanlar da var.

*

Yabancı yatırımcıya karşı hamasi konuşmalar yapan bürokratlar tasfiye edilmeli.

*

Kim olursa olsun ne olursa olsun ve nereden olursa olsun bu ülke sermaye ve para çekmek zorunda.

*

Sermaye ile beraber yabancı emeğin de gelmesi kaçınılmaz.

*

Göçmen kardeşlerimiz artık kalıcı bir Türkiye olgusu ve daha da yeni göçmenler ülkemize gelecekler.

*

İstanbul 21. yüzyılda gerçek anlamda küresel ve kozmopolit bir şehir olacaktır.