Rasim Ozan Kütahyalı

Rasim Ozan Kütahyalı

Devlet Bahçeli’nin bu söylediklerine herkes kulak vermeli

Dün partilerin grup toplantılarını dinliyordum. MHP lideri Devlet Bahçeli öyle güçlü bir konuşma yaptı ki bazı yerlerde insan olan kişinin etkilenmemesi ve duygulanmaması mümkün değildi.

*

Eğer obsesyon ve hastalık seviyesinde Bahçeli düşmanı değilseniz, söylenenleri önemsemeden sadece söyleyene kafayı takan bir şizoid değilseniz Devlet Bey’in göçmen çocuklarla ilgili şu sözleri sizi de kalbinizden vuracaktır...

*

“Bebeklerin denizlerde can verip sahillere sürüklendiği bir dünyanın iyiliğinden, gelişmişliğinden, medeniliğinden bahsedecek kim varsa, şart olsun alnını karışlarız. Solgun bakışlarıyla, sararmış yüzleriyle, üşüyen bedenleriyle sınırda tutacak el bekleyen, yedirip içirip giydirecek müşfik bir irade gözleyen çocukların temel ihtiyaçlarını temin edeceğiz. Her çocuk bir dünya, her bebek bir melektir. Çocukların kokuları da cennet kokusudur”

*

Devlet Bahçeli öncülüğünde MHP şu an Edirne’de bir göçmen kreşi kuruyor. Müthiş bir organizasyon yapılmış. Gerçekten helal olsun tüm MHP camiasına.

*
Devlet Bahçeli’nin şu konuşması da ırkçıların suratında tokat gibi patlayan muhtevası çok kuvvetli bir konuşmadır. Bizzat Devlet Bey’in bunları bu sertlikte söylemesi çok çok mühimdir.

*

“Bebeğin kökeni, mezhebi, ırkı, milliyeti bahis konusu dahi edilemez. Bebeklere acımayan, çocuklara aldırmayan, düşkün ve muhtaçları dikkate almayan bir medeniyetin temelleri çürük, tedrisatı bozuk, tebessümü sahte, tezahürü karanlıktır.”

*

“Milliyetçi Hareket olarak bu tabloya sessiz kalamazdık. Bunu uzaktan seyredemezdik. Bir şeyler yapmalıydık. Çünkü biz “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” buyruğuna inanıyoruz. Edirne’de 0-10 yaşı hedefleyen göçmen kreşi kurmak için kolları sıvadık”

*

Diğer yandan Rusya’nın provokasyonları ve oyunları konusunda hükümetin de söyleyemediklerini dün Devlet Bey söylemiştir. Elbette hükümetin sırtında yumurta küfesi vardır. Belli bir diplomatik adap çerçevesinde hareket edecektir. Ama dün Bahçeli tamamen sansürsüz gerçekleri haykırmıştır.

*

Rusya Başkanı’nın Türk askerinin yerini bilmediklerini söylemesi havanda su dövmektir. Bundan sonra ateşkese uyulursa ne ala. Uyulmazsa kaldığımız yerden tekrar başlar vatan mücadelesini gittiği yere kadar taşırız.

*

İddia odur ki Rus devlet televizyonu Cumhurbaşkanı ve heyetin beklemesini kronometre ile videoya almıştır. Eğer Rusya yönetimi bunu kasıtlı şekilde kayda aldırıp, servis ettirdiyse bu küstahlıktır, terbiyesizliktir, alçaklıktır. Ümit ederiz ki malum video maksatlı şekilde hazırlanmış olmasın. Cumhurbaşkanına hakaret hepimize hakarettir