Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

23 Haziran seçiminin "Gör" dediği!

23 Haziran seçimleri nihayet neticelendi, her şeyden önce neticenin İstanbul’umuza, ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim! 

Hiç de öyle birileri gibi, ‘’Bunda da vardır bir hayır’’ın arkasına da sığınmayacağım, çünkü siz seferi layıkıyla yaparsınız ve sizin dışınızda engel olamayacağınız faktörlerin etkisinin önüne geçemezsiniz, yani iş sizi aşar işte o zaman, ‘’Vardır bunda da bir hayır’’ ın arkasına sığınabilirsiniz! 

Tabi insafı elden bırakıp tamamen alanda canla başla çalışan insanların gayretini inkâr etmek de insafsızlık olur! 

Birincisi AK Parti İstanbul’da 25, merkezi idarede ise 17 yılı aşkın bir süredir iktidarda ve seçmenin kahir ekseriyetini teşkil eden (en az %60) 40 yaş altının hafızasında iyiye ve kötüye dair tüm kıyaslamada kendinden başka kıyaslayacağı bir başka iktidar icraatı yok! Durum bu olunca da en ufak bir memnuniyetsizlik insanın tabiatı icabı bir başka arayışa sebep olmakta! 

Eğer ‘’ Vardır bunda da bir hayır’’ın arkasına sığınılacaksa bir tek bu sebepten sığınılabilir! 

AK Parti teşkilat içi isim ve performans durumuyla ilgili ahkam kesecek de değilim, bütün AK Parti teşkilatı mensuplarının da bu durumdan memnun olmadığına, dahası hepsinin içlerinin yandığına inanıyorum! Varsa bir eksiklik, görevini layıkıyla yapmayan ya da yapamayanlarla ilgili başta Cumhur Başkanı ve AK Parti yetkilileri bu hususta gerekeni yapacaklardır! 

Gerçek şu ki iyi olmadı, hem de hiç iyi olmadı! 

Bakınız birkaç gün sonra Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Çin, G20 toplantılarına katılacak! 

100 yıl sonra Fransız, İtalyan savaş gemilerine bir de ABD, Kanada, Portekiz Hollanda, Belçika savaş gemileri eklenip, 100 yıl öncenin PKK’sı bugünün Yunanistan’ını korumak için Mersin Kıbrıs arasında arzı endam ederken, -bu toplantılar o kadar hayati toplantılar ki- keşke kendilerini bu toplantılara elleri güçlü vaziyette yollayabilseydik! 

Bendeniz, bu duruma iki açıdan bakılmasının faydalı olacağını arz etmek isterim! 

Birincisi, Allah Cumhuriyet tarihinin de ötesinde belki de son 300 yılın en büyük başarı hikayesini başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye nasip etti! 

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için her defasında verdiğim örnekleri bir daha vereceğim. 

Biz ister mecburiyetlerin getirdiği meşguliyete sayın ister konunun ne denli önemli olduğunu idrak edemememize sayın neye sayarsanız sayın bu başarı hikayesini özelikle de 40 yaş altına anlatamadık! 

Çünkü belediyelerde kültür işleri daire başkanlıkları ve müdürlüklerini, merkezi idarede ise Kültür Bakanlığı’nı önemsemedik daha da vahimi, bir başka bakanlıkla birleştirilmemesi gereken bakanlığı sadece ve sadece para kazanma şiarı olan turizmin sermayesi olmaya terk ettik! 

Oysa, bu bakanlık tüm icraatlarınınız terazisi, diliydi! 

Çünkü, kültür hayatın kendisidir! 

İster şehrin ister merkezi idarenin tüm kararları Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanının önüne en son kültür bakanınca imzalandıktan sonra gitmeliydi! 

Böylece terazi cepte, dil ağızda olacaktı! 

Bakınız, 1996 yılında merhum babaannemin cenazesine, dönemin İstanbul- Ordu ulaşım imkanlarının yetersizliği yüzünden gidememiştim! 

1998 yılında Artvin’den Ardahan’a gidecek yol bulamayan ben, 2018’de Ardahan Artvin arasında açılan tüneller 17. ye geldiğinde saymayı bıraktım! 

Sadece ulaşım noktasındaki bu kıyaslamama bir de şu acı gerçeği eklemek isterim, özellikle biz ve bizden önceki nesiller daha ilkokul sıralarında, ‘’Orada bir köy var uzakta, ...  Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür’’ aldatmacasıyla uyutulmuşuz, oysa gidemediğin köy senin değilmiş! 

Sen gitmeyince oralara, ta okyanus ötelerinden birileri gelir istediği gibi at oynatırmış, meğer! 

Sonuç, okyanus ötesinden bizim gitmediğimiz köye gidenler, 46 yaşındaki Selahattin Demirtaş ile siyaseti dizayn etti! 

TRT KÜRDİ, hemen hemen her Güneydoğu Anadolu ilinde havaalanı olmasına, kayyum belediyelerinin inanılmaz başarısına rağmen! 

Hem de terör örgütünün kurucu lideri 71 yaşındaki Abdullah Öcalan’a rağmen! 

Bugün siyaseti dizayn etmeye kalkan düşmanın kucağında ki terörün kısa vadede 2023, uzun vadede 2071 Türkiye’sini dizayn etmesine  fırsat verilmemelidir! 

Tez çare terazi cebe, dil ağıza alınmalıdır! 

Bunu da yaparsa AK Parti yapar!