Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Aile Şerefi

#EvdeKalHayattaKal!
Devletimiz bütün gayretiyle bizi yaşatabilmek, özellikle de dünyanın hemen hemen hiçbir devletinde göremediğimiz bir gayretle babalarımızı, dedelerimizi, ninelerimizi yani hayatımızın hikayesi, hafızası, tecrübesi, en büyük hazinesi yaşlılarımızı yaşatmaya çalışıyor!
Tam da bu yazıyı yazmaya başlamıştım ki, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca kameraların karşısında konuşmaya başladı. Konuşmasının bir yerinde içim titredi, boğazım düğümlendi, 
Sayın Koca 65 yaş üstü babalarımıza, dedelerimize, ninelerimize adeta bizim adımıza bir evlat, bir torun edasıyla yalvarıyordu!
Nasihatlerinize, tecrübelerinize, şefkatinize ihtiyacımız var, bir kez de bizim nasihatımızı siz dinleyiniz lütfen #EvdeKalHayattaKal çünkü size çok ama çok ihtiyacımız var!
İstikbale yürürken en fazla ihtiyacımız olan, işte bu 65 yaş üstü kesimin bilgisi, tecrübesi, nasihatleri olacaktır!
Çünkü, dün bugünü hazırladı , bugün de yarını hazırlamakta!  
Bakınız, eve kapandığımız hemen hemen her zamandan daha fazla televizyon karşısında oturduğumuz bugünlerde, tam da bu hassasiyete örnek olacak bir şey fark ettim!
Pazar akşamı Show Tv’de hemen hemen oynayanların kahir ekseriyeti ebediyete göçmüş bir film oynuyordu, Aile Şerefi!
Merhum Münir Özkul, merhum Adile Naşit...
Reklam aralarında diğer kanallara baktım malum diziler...
Bir dönem amcasının eşine aşık olan yeğen dizilerinin bugünkü versiyonu, kızının arkadaşına aşık olan baba ve benzeri diziler...
Yapana da yazana da yönetene de şaştım!
Buradan bir kez daha uyarıyorum, asıl virüs budur, çünkü bu virüs milletimizin kültürel bağışıklık sistemini çökertiyor!
Acil olarak başta RTÜK, bu virüse karantina mı olur yoksa yasak mı olur bilmem, ama etkin bir savaş başlatmalı!
Günün reyting sonuçlarına baktım, kızının arkadaşına aşık olan babanın dizisi ilk üçte, Aile Şerefi sıralamada yok!
Bir yanda ailesi, evlatları, aile şerefi için her şeyi göze alan bir baba, diğer yanda aşk gibi ulvi kavramı kalkan yapıp kızının arkadaşına sözümona aşık olan (!) bir baba!
Bu, bugün dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen hassasiyetle babaları, dedeleri yaşatmaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti’nin resmi değil!
Bu virüs sadece bizim ülkemiz için değil, aynı zamanda Türk Dünyası ve İslam Coğrafyası için de çok büyük bir tehlike!
Çünkü, bu gibi diziler başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere İslam Coğrafyasına satılmakta ve oralarda da tıpkı bizde olduğu gibi reyting sıralamalarında üst sıralarda yer almakta!
Evet, elbette Corona’dan kurtulacağız Allah’ın izniyle, ama eğer bu virüsle acil etkin bir savaş verilmezse korkarım ki,  bizi biz yapan değerlerimiz gidecek, kimliğimiz yitecek!
Devletime sesleniyorum, Aile Şerefi ölüyor!