Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Beka sorunu devam ediyor!

Aha buradan, herkesin dilinin ucuna gelip de demediği, ya da diyemediği bir şeyi bendeniz diyorum, Türkiye’de siyaset dizaynı yapılmaya çalışılıyor! 

İçten dıştan birileri el ele vermiş bir kahraman çıkarmaya çalışıyorlar, Ekrem İmamoğlu’nu... 

Kuran okuyor, sülalesinde hemen hemen her ideolojiden insan var, dahası İstanbul seçim sathı mahallinde kulaktan kulağa, Ülkücü olduğuna dair haberler bile yayıldı! 

Ticaretin hem de müteahhitliğin içinden gelmiş, ağzı laf da yapıyor, genç, küfredenlere bile tebessümle bakıyor, yetmiyor sarılıyor, yetmiyor evlerine çay içmeye bile gidiyor! 

Bendeniz kendisini ilk gördüğümde aklıma kim geldi, biliyor musunuz? 

Robot Sophia! 

Hani, şu dünyada dolaştırılan meşhur Robot Sophia! 

Fazlası var eksiği yok! 

 Futbol da oynamış, yetmemiş ulusal bir kanalda futbol yorumculuğu yapmış(!) hani, futbol yorumculuğunu da ihtiyacı olduğundan, para kazanmak için yapmadığı da belli, çünkü adam dededen, babadan zengin! Futbol yorumculuğu, tam da Sayın Aziz Yıldırım’ın cezaevine girdiği döneme rastlamakta(!) 

Adam özene bezene seçilmiş desem yalan değil! 

On parmağında on marifet... 

Hani, Sayın Kılıçdaroğlu kendisini bizlere takdim ettiğinde de şaşırmıştık! 

Öyle ya, Sayın Kılıçdaroğlu’nun elinde son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Sayın Cumhurbaşkanı’nın karşısında İstanbul’da kıyasıya yarışmış bir Muharrem İnce vardı! 

Lakin, zat-ı muhterem bile seçileceğine inanmazken, Sayın Kılıçdaroğlu kesin bir dille, ‘’Kazanacaksın’’ demişti! 

Vallahi, bendeniz Sayın Kılıçdaroğlu ve zat-ı muhteremin yalancısıyım! 

Sayın Kılıçdaroğlu, seçim gibi bir konuda bu kadar kesin bir dil kullanılamayacağını bilecek tecrübeye sahip olduğu halde, bu konuda bu kadar kesin bir dille konuşması bir güvene dayanmaktaydı elbette! 

Bir de, kulaktan kulağa seçim sathı mahallinde  ve dahi televizyon ekranlarında, CHP adına konuşanların bizzat ağızlarında bir şey dolaşıyor ki o da, ‘’Kılıçdaroğlu 2023’de CHP’nin başında olmayacak’’! 

İmdi kulaklarınızı daha çok açın! 

Bu alenen bir kahraman çıkarma operasyonuydu, çünkü seçim sandıklarında, çizelgelerde ve Büyükçekmece ilçesindeki usulsüzlüklerin bilerek yapıldığına inanıyorum! 

Seçim sonuçlarında aradaki fark bu kadar yakın çıkmasaydı, yani İmamoğlu arkada çıksaydı hemen nerede ne yapıldığı bilinen yerlerden ortalık ayağa kaldırılacaktı ve ortaya bir mağdur kahraman çıkarılacaktı! 

İmamoğlu %001 ile önde çıktı, Ak Parti titiz bir inceleme ile yapılan tezgâhı ortaya çıkardı, şimdi de yine çok bağırarak, aba altından sopa göstererek mağduriyetten bir kahraman çıkarma telaşına düştüler! 

İstedikleri neticeyi aldıklarında da, hemen sistem tartışmaları ve kaos... 

Bakınız, bundan tam 99 yıl önce bugün (11 Nisan 1920) Meclisi Mebusan İngilizlerin baskısıyla kapatıldı! 

Çünkü Meclisi Mebusan, dayatılan Mondros Mütarekesini reddetmişti! 

99 yıl sonra bugün de, 15 Temmuz’da TBBM’yi bombalayanlar ve bombalatanlar bu ülkenin bekası üzerinde planlar yapmakta! 

Herkes aklını başına almalı, hukuk çerçevesinde bu milletin namusu her bir “oy” un akıbeti cesaretle aranmalıdır! 

Beka sorunu devam ediyor!