Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Bu maçı alacağız başka yolu yok! 

Hatırı sayılır bir futbol bilgisine sahip değilim, hele hele bir maçın kritiğini yapabilecek kadar futbol bilgisine hiç sahip değilim! Laf aramızda fanatik derecede bir Trabzonspor taraftarı olduğumu arz etsem çoğunuz şaşıracaktır! 

Aslına bakarsanız biz Ordulular arasında pek fazla Trabzonsporlu bulamazsınız! Sadece Ordulular arsında mı, Rizeliler, Samsunlular arsında bir Fener, Galatasaray taraftarı kadar Trabzonspor taraftarı yoktur! 

Bu durum, 1983-1984 sezonundan beri her ne kadar muvaffak olamasa da hep şampiyonluk parolası ile oynaması, Karadeniz takımlarını yenmek zorunda kalması, bu takımların küme düşmelerinin de sebebinin buna bağlanmasının neticesidir! Bu arada şunu da arz etmek isterim ki, her ne kadar 2011 sezonunun şampiyonu kayıtlarda Fenerbahçe olarak yazılıyor olsa da biz Trabzonsporlular biliyoruz ki, 2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor’dur! 

Gelelim bendenizin 2011 yılı lig şampiyonunun Trabzonspor olduğunu iddia edecek kadar, fanatik Trabzonspor taraftarı olma sebebime; Öncelikle şunu da belirteyim ki, Trabzonspor Orduspor maçında elbette Orduspor taraftarı olmuşumdur bu başka bir duygu! Sülalemin Pehlivanoğlu, soyadımın Yenilmez olduğunu düşünürseniz eminim bana hak vereceksiniz(!) 

Birinci ve en önemli sebebim, Trabzonspor, biz Anadolu çocuklarının da birinci olabildiğini gösterdiği için bendeniz Trabzonspor taraftarıyım! 

İkinci sebep de Trabzon dolayısıyla da Trabzonspor benim mahallemin takımı ve biz sebep aramadan hep mahallemizin delikanlılarının yanında yer almışızdır! 

Kısacası bizim taraftarlığımız, fanatik derecesinde sevdalarımız öyle akla, mantığa değil yüreğe dayanmaktadır! 

Bugün, Hırvatistan Fransa Dünya kupası final karşılaşması var! Bendeniz ve ülkemizin kahir ekseriyeti de biliyorum ki dünya kupasını Hırvatistan’ın almasını isteyecektir! 

Sebebi gayet açık ve net, kısa bir süreliğine de olsa Hırvatistan’ın Osmanlı’nın bir parçası olması, bir balkan ülkesi olması hasebiyle de bizim mahallenin delikanlısı olmasıdır! Aramızda yüzlerce kez kavga etmiş olsak da bugünkü maçta biz Hırvatistan’ı tutacağız! Kaldı ki, Hırvatistan bizim grubumuzdan bizimle kıyasıya mücadelenin sonucunda dünya kupasına katılmıştır. Hırvatistan’ın kupayı alması, bizim ne denli güçlü bir rakibe elenip de gidemediğimizi gösterecektir. (Bu benim yaptığım da züğürt avuntusudur farkındayım) 

Gelelim Fransa’ya! 

Nereden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum, daha doğrusu Türk ve Müslüman olan Fransa’yı anlatmaya gerek olduğunu da sanmıyorum! Bundan tam  919 yıl önce bugün Kudüs Haçlı ordusu tarafından işgal edildi (15 Temmuz 1099)! Bu Haçlı ordusunun kahir ekseriyeti de Fransız Şövalyelerinden oluşmaktaydı desem... Kapitülasyonlar, Adana, Mersin’in işgali desem... Binlerce Müslümanın Türk’ün canına kasteden Ermeni katiller desem... 

ASALA, PKK desem... En son olarak, 15 Temmuz başarısız işgal girişiminde Fransa’nın tavrı desem... Her şey bir tarafa Fransa ve Fransız devlet görevlileri, 15 Temmuz başarısız işgal girişimi sonrası ilk arayan ülke olsaydı, olmadı ikinci gün arasaydı, eminim ki yüreğimizdeki asırlara dayanan yaraların sızısı azalacaktı! 

Onlar bizim yüreğimizi kanattılar ve asırlarca da kanatmaya devam etmekteler! 

Onun içindir ki, hele hele 15 Temmuz tarihinde oynanacak olan Hırvatistan Fransa maçında ben Hırvatistan’ı destekleyeceğim! 

Bu maçı alacağız başka yolu yok!