Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Çare S 400 ya da Patriot değil!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ‘’Gelecek’’ dedi ve geldi! 

Kendisini dev aynasında sananlar, hamburger obezleri ‘’Gelemez, gelemeyecek, getirtmeyiz’’ dediler, ama geldi! 

İçimizdeki hamburger büfeciliği  görevini ifa eden obezler de büfeleri tehlikeye girmesin telaşıyla, ‘’Niye geliyor ne gerek var ki’’ sözlerini ağızlarında gevelerken geldi! 

‘’Ne geldi’’ diye de sormayacaksınız her halde! 

Evet efendim, Ruslardan satın aldığımız S 400 savunma sistemini taşıyan uçaklar Mürtet’e inmeye başladı! Belli ki tek kargo uçağı ile taşınacak bir şey değil ki, kocaman kocaman uçaklarla geliyor! 

Hem de stratejik ortaklık yaptığımız, ortak atölyemizin mamulü olan F35‘ler gelemezken,  hem de S 400 savunma sistemini aldığımız Rusların herhangi bir saldırısı ya da Rusların silah sattığı komşu ülkelerimizden, kısacası eski Doğu Bloku ve yandaşları ülkelerden ülkemize gelebilecek saldırılara karşı para verip stratejik ortağımız ABD ile kurduğumuz atölyenin ürettiği F35‘lere el konulup yollanmazken, gelemezken! 

Kuvvetle muhtemel, S 400 savunma sisteminin ülkemize gelişi 15 Temmuz’a yani yarına bitecek! 

15 Temmuz! 

Tam da üç yıl önce bizim F 16’larımız, binlerce yıllık tarihimizde ikincisini yaşamadığımız vahşeti yaşatmıştı bu ülkeye! 

F 16’larımız Gazi Meclis’i bombalamıştı! 

Hani, onlarca yıllık stratejik ortağımızdan S 300‘lere karşı aldığımız F 16’larla...! 

Ne garip tevafuk değil mi? 

Bir lahza duralım ve düşünelim... 

S 400 savunma sistemini tüm engelleme, tehditlere rağmen almış olmamız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin artık eski Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmadığının ispatı değil mi? 

Peki, biz S 400 savunma sistemini kimden aldık, Ruslardan! 

Ocak ayının ilk haftasında 106. kez Sarıkamış Şehitlerimizi anacağız! 

Yarın 15 Temmuz ve o gün yaşananları, şehitlerimize dualarla anacağız! Anacağız anmasına da bir düşünürsek, bundan tam 920 yıl önce 15 Temmuz 1099’da Kudüs Müslümanların elinden gitmişti! 

Biz eğer yarın, 920 yıl öncesini, 106 yıl öncesini, 3 yıl öncesini, bugünü, S 400 ve F 35  sürecinde yaşadıklarımızı düşünmeden, 15 Temmuz’u anarsak kadük bir iş yapmış oluruz! 

Hızlı yaşayıp, hızla tüketip aynı zamanda da hızla tükendiğimiz bu çağda, kimin ne olacağı, nerede duracağı belli olmaz! ‘’Ayıdan post Rus’tan dost olmaz’’ sözünü  daha yakın zamanlarda Fatsa’da, Karabağ’da, PKK’da acı bir şekilde tecrübe etmiş bir milletiz! 

Evet, hem S 400 hem de Patriot savunma sistemini alalım, ancak artık sıra olmazsa olmaz TC 100 savunma sistemine geldi!  Anlatacaktım, fakat bugünlük yerim yetmeyecek! 

Farkında mıyız, biz 1000 yıldır kardeş hukuku belirleyip, ‘’Dünya ve ahiret kardeşiyiz’’ deyip, daha 70 yıl öncesine kadar aynı nüfus cüzdanını taşıdığımız kardeşlerimizle savaş halindeyken, diğer tarafta 75 yıl önce II. Dünya Savaşı’nda birbirini boğazlayanlar kol kola girmiş, bizi birbirimize boğazlatıp, Mersin Kıbrıs arasında gemilerini demirleyip, güverteden bizi seyrediyorlar! 

Biz kardeşler de, kimimiz ayıdan post çıkarmaya, kimimiz de Rus’tan dost tutmaya çalışıyoruz! 

Ben değil tarih diyor, çare ne S 400 ne de Patriot! 

Çare, TC 100 Savunma Sistemi! 

TC 100 ne mi, yerim bitti...!