Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Cumhurdan AK Parti’ye ayar! 

Cumhur yavaş yavaş kendine gelmeye başladı! 

Öyle demeyin, düşünsenize şu son bir aydır cumhur nasıl da bir algı bombardımanına tutuldu! Öylesine bir algı operasyonu ki cumhur sesini çıkaramaz duruma düştü, hatta ve hatta cumhur  manzara karşısında renk vermemek için neler çekti! Sözüm ona kamuoyu araştırması yapanlarla abuk sabuk sonuçlar ortalıkta gezdi! Düşünsenize incecik bir İp neredeyse yağlı urgan yapıldı da sehpalara takıldı, hem de 1960’ta sehpalarda liderini şehit verenler taşeron yapılarak! Birilerinin elindeki kılıç işe yaramadı da celladı bizim mahalleden buldular ya ona yanarım! Bu nasıl bir hırs bu nasıl bir kindir ki, 7 kere gidip 8 kere gelen merhum Süleyman Demirel’in kıratı hadi yolunu şaşırdı, ya onun mahremine hanesine girmiş biri, onun sağlığı emanet edilmiş biri buna nasıl alet oldu anlamak mümkün değil! 

Eyi oldu ki, cumhur olan bitenin farkına vardı da o İP’i de sehpayı da yerleyeksan  yeksan etti! Cumhurun değil sözüm ona cumhuriyetin partisi (Cumhura rağmen cumhuriyetin partisi olunamayacağını doksan senedir anladı) olan CHP’ye bir şey dememe gerek yok, orayı öyle bir ateş sardı ki şimdiden har ateşlerde kaynamaya başladı! Genel Yayın Yönetmenimiz Sayın Turgay Güler Bey CHP hususunda bu ülkede ordinaryüs makamında olduğu için o konuya fazla da girmek de istemiyorum. Bu hususta diyeceğim o ki, birileri inceden inceden demokrasiye İP örüp, 1960 rüyası ile yola çıktıysa da Allah o İP’i CHP’nin ayağına bir doladı ki, kurtulsun kurtulabilirse! 

Eyi oldu eyi... 

Gelelim AK Parti’ye! 

Öylesine eyi oldu ki, hani seçim sathı mahallinde kolumuzdan çıkmayan, daha sonrasında da telefonlarımıza çıkmayan vekillerin uzayan burunları öylesine bir süttü ki sormayın gitsin! 24 Haziran’da cumhur AK Parti’de siyaset yapan ve dahi yapmayı düşünenleri Reis’in sırtından aşağı indirdi! Tabiri caizse cumhur, ‘’Bak kardeşim Reis benim nezdimde çok farklı ve AK Parti’nin üstünde bir yerde, artık sen onun omuzlarında, sadece seçim zamanında kolumdan çıkmayıp, daha sonrasında da telefonlarıma çıkmayan vekil olamayacaksın’’! 

Eyi oldu eyi... 

AK Parti’nin yok temayül yoklaması, yok kamuoyu yoklaması gibi aday belirlemelerinin, aslında kendi içerisinde oluşan güç odaklarının Truva atı olduğu ortaya çıkmıştır! Bir başka ifadeyle yapılan temayül yoklamalarının ve kamuoyu yoklamalarının ya o mahallin güçlü belediye başkanının ya da falan cemaatin temayülünün yansımasından başka bir şey olmadığı ortaya çıkmıştır! Bir de bendeniz gibi 81 il 100 noktada hareket halinde olan kişilerin tespit ve taze bilgileri genel merkeze ve Reis’e ulaştırmakta ne kadar çırpınsa da çaresi kaldığını düşünürseniz...Başta Reis olmak üzere merkezdeki aklı selim kişilerin sağlıklı bilgi alacağı damarların artık kireçleme yaptığını ve kendilerinin bu durumdan oldukça zarar gördüğüne inanıyorum! MHP-BBP ittifakında başından beri AK Parti’ye gönül vermiş bundan dolayı da olmadık hakaretlere uğramış kişilerin sözü dinlenmedi, onların en azından fikri alınmadı! Ne mi oldu? AK Parti kendisine kurulduğu günden beri oy veren ülkücü oyları, milletvekilliğinde kaybetti! Bu aday belirleme üslubunda ısrar edildiği taktirde, bu durumun AK Parti’yi bitireceği de alenen ortadadır! 

Eyi oldu eyi... 

Özelikle de beşinci sınıf organizatörlerin Reis’in masalarına, belediye organizelerine üçüncü sayfa magazin sayfaları ve üçüncü sınıf magazin programlarına konu olacak sözüm ona sanatçı taşımalarının AK Parti’ye özelikle de Reis’e ne kadar zarar verdiği artık ortaya çıkmıştır. Bunun en bariz örneği de İzmir’de yapılan mitingde görülmüştür! Çünkü bu sözüm ona sanatçılar o masalardan kalktıklarında bunu bol akçeli konser ve tv programlarına çevirmişler sonrasında da özel hayatlarıyla başta Reis’in misyonu ve AK Parti’nin anlayışı ile örtüşmeyecek zarar verecek resimler vermişlerdir! Daha net bir ifadeyle, bu tür üçüncü sınıf organizasyonlar bırakınız fayda sağlamayı alay konusu olunmasına sebep olmuştur! Bu tür organizasyonlar, medeniyetin dili olan kaliteli sanatçıların AK Parti’ye uzak durması gibi vahim bir netice doğurmuştur! 

Eyi oldu eyi... 

24 Haziran seçimlerinde cumhur, Reis’in yükünü hafifletmiş, AK Parti’yi akça pakça hale getirmiştir!