Ahmet Yenilmez

Fransa Portekiz maçını seyrediyorum, hani başlarda bizim de yer aldığımız, futbolcularımızın alamadıkları primleri ve kavgaları ile hatıralarımızda yer ettikleri, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın final maçını! Fransız milli takımında en dikkat çekici futbolcu Muhammed Lamine Sissoko Gillan Mali asıllı! 
İlk yarı beraberlik bozulmadı, devre arası kanal değiştirdim haberlere bakmak için, şehit haberleri yürek dağlıyor! 
Ya şu, her bayram öncesi ve sonrası baş belamız trafik terörüne verdiğimiz canlar! 
Baktım Kılıçdaroğlu elini sallayarak hararetle konuşuyor, televizyonun sesini açtım, Kılıçdaroğlu Suriyeli kardeşlerimize vatandaşlık verilmesine şiddetle karşı çıkıyor; bir başka ifade ile Muhacir Selanikli Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın kurduğu devlette, yine Gazi Mustafa Paşa'nın kurduğu CHP'nin Genel Başkanı bir başka Kemal, Suriyeli muhacir kardeşlerimize vatandaşlık verilmesine karşı çıkıyor! 
Derken maçın ikinci devresi başladı, Portekiz milli takımında, Eder oyuna giriyor Gine’li! 
Yüz yıl öncesine gittim birden, yüz yıl önce şahdamarımıza çökülmüş, ümmetin devleti sırtlanlar tarafından pamparça edilmeye çalışılıyordu! Trablusgarp, Yemen, Balkan, Çanakkale, Sarıkamış dört bir yandan alev alev bir yangının içerisinden çıkmaya çalışıyorduk! 
Bir yanımızda Suriye'den Muhammet, bir yanımızda Dersim'den Diyap, komutanımız Kafkas çocuğu Enver, cephede komuta eden Selanik'ten Mustafa Kemal; aynı mirası, aynı vatanı savunuyordu dedelerimiz! Şam'lı Muhammet için, Ordu da vatan toprağı idi, Dersimli Diyap, düşman Polatlı'ya dayandığında, meclis Kayseri'ye taşınmak istendiğinde, kürsüden “Ağalar siz gidin, Diyap burayı bekler” diyerek sımsıkı sarılmıştı vatan toprağına! 
Nihayetinde yangın yerinden kurtarılan en nadir parça, Anadolu’da toplandı hepsi! 
Şam, Muhammetleriyle en çok şehit vermişti, Çanakkale'de, 8040! Arkada kalanların bir kısmı da 40'lı,50'li,60'lı,80'li,90'lı yıllarda Bulgaristan, Bosna, Kafkasya'dan geldiler, en son en kıymetli vatan parçasını, el ele verip imar ettiler hep beraber! O nadide parçanın muhafazası için, Gazi Mustafa Kemal'in hasta yatağından kalkıp Hatay'a gidişi bendenizi daima düşündürür, duygulandırır! 
Ya Fransa ve Portekiz? 
Fransa, ümmete göz dikenlerden bizim de şahdamarımıza çökenlerden biriydi! Cezayir'de, Suriye'de hatta Mali'de Muhammet'in dedelerini öldürüyor; Portekiz, Gine'de Eder'in dedesini iliğine kadar sömürüyor, köle yapıyordu! 
Portekiz, Gine'li Eder'in attığı gol ile şampiyon oluyor; bir başka ifadeyle, yüz yıl önce köle yaptığı, sömürdüğü Eder'in torunu Eder'i vatandaş yapıp attığı gol ile şampiyon oluyor! 
Diğer tarafta Muhammed Lamine Sissoko Gillan üzüntüden ağlıyor; yani yüz yıl öncesinde zulmü altında ağlayan Muhammet'in torunu, Fransa vatandaşı olan Muhammet, Fransa'nın kaybettiği şampiyonluğa ağlıyor! 
Bizim CHP Çanakkale'de en çok şehit veren Şam'dan, dedesinin can verdiği topraklara gelen Muhammet'e, vatandaşlık verilmesine şiddetle karşı çıkıyor! 
Şimdi bu CHP, bu ülkeyi yönetmeye talip! 
Allah bu ülkeyi gerçekten seviyor ve büyük afetlerden de koruyor!