Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

İP'in Olağanüstü(süz) Kurultayı!

Hasbelkader bendeniz de siyasi partilerde görev almış hatta bu ülkede parti kuruşunda görev almış biriyim. Hem de bir tek kuruş hazine yardımı almayan MÇP BBP gibi  siyasi partilerde! Gençliğim eski model arabaların üstüne tiyatromun modası geçmiş ses düzenini takıp secim çalışmaları yapmakla geçti!
Aynı seçim sathı mahallinde son model otobüsleri, adayların altında son model arabaları görerek hem de!
Kısacası particilik nedir, kongre, kurultay nedir, bilen biriyim!
Dünkü, İP Olağanüstü Kongresini herkes gibi ben de bekledim! Öyle ya adı üstünde, “olağanüstü”! Demek olağan dışı bir şeyler var ki, olağanüstü kurultay yapma ihtiyacı duyulmuş, alışılagelmiş kurultay toplama günü Pazar seçilirken Cumartesi seçilmiş!
Partilerin iflah olmazı, “lider sultası” şikayetiyle kurulan İP, daha kurultayın ilk maddelerinde tüzük komisyonu oluşturulma  teklifi görüşüyor!
Teklifi veren bir tek isim o da, Genel Başkan Akşener ve Divan Başkanı Dervişoğlu da duyurduğu komisyon için teklif edilen isimleri  derhal göreve davet ediyor(!) Divan üyelerinden birinin uyarısıyla oylama yapılmadığı kulağına fısıldanıyor ve Divan Başkanı Dervişoğlu, “Heyecanıma bağışlayın” deyip oylama yaptırıyor (!)
Tamam, divan başkanının heyecanına bağışlıyoruz ve heyecanla kürsüye davet ettiği Genel Başkanı bizler de heyecanla dinlemek için gözümüzü kulağımızı açıyoruz!
Ekonomi ile ilgili ortalama sözler, derken, asla siyasete yakışmayan müstehzi ifadelerle, aileden bel altı vurmalar...
Açıkça ifade etmek isterim ki, sebebi ne olursa olsun, diğer liderler bir tarafa bir anne, bir hoca kimliği taşıyan bir genel başkana müstehzi ifadelerle aile üzerinden bel altı vurmayı yakıştıramıyorum!
Tam da bir gün öncesinde, lider sultası olduğu iddiasıyla konulan tüm ülkücülerin baba ocağı MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin tarihi daveti için, Sayın Akşener acaba ne diyecek diye beklerken, aynı müstehzi ifadelerle bir milliyetçilik tarifi ve tasnifi yapıyor!
Oysa, terör örgütünün Türk siyasetini şekillendirdiği zamanda MHP Genel Başkanının çok önemli daveti kabul görsün ya da görmesin ciddiyetle konuşulması, hatta delegelerin fikrinin alınması gereken konu başlığıydı!
Bir baktım konuşma bitti, canlı yayın da kesildi!
Sizin anlayacağınız Divan Başkanı Sayın Dervişoğlu'nu oylamayı unutturacak kadar heyecanlandıran, “Tüzük Komisyonu” dışında olağanüstü bir sebep yok!
Yazıyı kaleme aldığım ana kadar da,  heyecanlandıran,  “Tüzük komisyonu” nun ne yapacağına dair bir haber alamadım!
Tabi bir de, seçilecek parti kurulu listesi!
Sözün özü ben ve benim gibi merakla bekleyen bir çok insan, olağanüstü kurultay toplayacak bir olağanüstülüğü göremedik!
Kim bilir, belki de heyecan uyandıran sadece Genel Başkan Sayın Akşener ‘in imzasıyla teklif edilip divan başkanı SAYIN Dervişoğlu’nu oylamayı unutturacak kadar heyecanlandıran, “Tüzük Komisyonu’ndadır, gizli olağanüstülük!
Bekleyip göreceğiz!
Hülasa, ortada bir olağanüstülük var da biz mi göremedik ne?
Bekleyip göreceğiz inşallah!
Ha merak edenler olmuştur, Sayın Yavuz Ağıralioğlu protokolde oturuyordu!