Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Ne adına Akşener?

Bu seçimlerin, Türk demokrasi hayatında çok özel bir yeri olacağını, aradan zaman geçince bu mahalli seçimler üzerine çok konuşulacağını, çok akademik çalışmalar yapılacağını şimdiden söylemek isterim! 

Neden mi? 

Yaklaşık bir aydır Anadolu yollarında neler gördüm neler! 

Sadece seçim arabaları ve sokaklardaki afişleri yazsam anlatsam, bana ayrılan bu köşe inanın ki, yetmez! 

Nerelerde kimin resimlerinin kimlerle yan yana geldiğini, kimlerin kimler için ne methiyeler düzdüğünü anlatsam şaşar kalırsınız! 

Gördüğüm manzaralar, duyduğum methiyeler az kalsın akıl sağlığımı alacaktı! 

Geçen hafta İzmir’i yazdım, İzmir için içime düşen korkuyu anlatmaya çalıştım. Arayanlar, mesaj yazanlar, ‘’Üstad çok abartmışsın‘’ diyenler oldu! 

Ah keşke, benim gördüklerimi görüp, benim duyduklarımı duysalardı! 

Mesela sözde masum bir görüntü vermek adına, hani, biri merhum Ozan Arif’in cenazesine katılmış, hem de tüm kameralar çok net görüntü alsınlar diye en ön safta baş bağlayarak durmuştu, benim masum, mazlum, yüreği sevgi dolu Ülküdaşlarım da hemencecik duygulanmışlardı! 

Bakınız, bu yazıyı daha yakın zamanda ebediyete uğurladığımız merhum Ali Aksakal’ın mezarı başında yazıyorum, İzmir Bornova Hacılarkırı mezarlığında, hemen yanı başımda merhum Halil Esendağ ve Selçuk Duracık’ın mezarları... 

Her üçü de, 1980 darbesinde ölüm cezasına çarptırılmış, Halil Esendağ ve Selçuk Duracık idam edilmiş Ali Aksakal’da yaşı küçük olduğu için idam cezasından kurtulmuştu! 

Ali Aksakal’da, 11 Mart 2019 yani seçim çalışmalarının başladığı günlerde ebediyete intikal etti. İzmir’in Ülkücüleri Ali ağabeyi diğer kardeşlerinden ayırmadılar, onların yanı başına defnettiler! 

Her üçü de, 70’li yılların meşhur Tariş olaylarında, “Rus askerine selam dur, Türk askerini arkadan vur!” diyenlere karşı bir ömür feda ettiler! 

Hemen yanı başımdan, listesinde 14 PKK’lı birkaç tane de İP ’li olan, 12 Eylül mahkemelerinin zalim savcısı, Halil Esendağ, Selçuk Duracık, Ali Aksakal’ın idamını isteyen Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’in seçim arabası geçiyor! 

Hadi buyurun, yazının bundan sonrasını siz yazın yazabilirseniz! 

Bir yanımda, vatan için, ‘’Ha ekmeğini yemişim ha uğrunda kurşun’’ diyerek Manisa İzmir sokaklarında canhıraş mücadele edip, zalim savcıların hakimlerin idam kararlarıyla ömürlerinin baharında idam sehpalarında can verenlerin mezarları, diğer yanımda o zalim savcıların yeni nesliyle, mezarda yatan Halil, Selçuk, Ali’lere kurşun sıkan, hala Mehmetçiğimizi şehit edenlerle kol kola girmiş Selçuk, Halil, Ali’lerin arkadaşları! 

Seçimin sonucu ne olur bilemem, lakin bana ve benim gibi milyonlarca ülkücüye bu tabloyu yaşatan başta Meral Akşener olmak üzere herkese sormak istiyorum! 

Ne adına?