Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Ses veriyorum Cengiz Semercioğlu! 

Sanat camiası mırıldanmaya başladı! 

Sanat camiasında mırıldanma başlar başlamaz beyaz Türklerin mahalle basını da hemen bu durumu havada kaptı! 

Hastayım bu adamlara, hastayım ve de hayranım! 

Birisi işsiz mi kaldı, birinin bir sıkıntısı mı var, siyasetçisi, yapımcısı, yazarı, çizeri, gazetecisi hemen bir araya gelir ve o işsiz oyuncuya bir dizide rol yazılır, belediyesi konser ya da organizasyon yapar, sahip çıkılır, sıkıntısı hafifletilir! 

Yine ne mi oldu? 

Efendim, müzik dünyasının dahi çocuğu (!) Fazıl Say ile yine aynı mahallenin gitaristi Bülent Ortaçgil konuşmuşlar! 

Fazıl Say demiş ki, “Eskiden büyükelçiler konserlerime gelmezdi. Şimdi geliyorlar. Ben bu örgütlerden, hocalardan çok çektim... Hadi gelin yeni bir dönemi başlatalım...”! 

Bülent Ortaçgil ise, “Sandıktan çıkan sonuçlara saygı duymak gerekir.  

Yüzde 52, 48’i yok saymazsa toplumsal gerginliği çözeriz...” demiş! 

Mazhar Alanson da diyor ki, “Atatürk’ü de seviyorum Peygamberime de aşığım...” 

Bu alıntılar, beyaz Türklerin mahalle medyası Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Sayın Cengiz Semercioğlu’nun ‘’Muhafazakâr sanatçılar bu çağrıya yanıt vermeli’’ başlıklı köşe yazısından... 

Her ne kadar Sayın Semercioğlu ve söz konusu sanatçılar tarafından sanatçı olarak kabul görmesem de son kültür ve sanat sezonunda 81 il 100 farklı noktada tiyatro oyunu sahnelemiş biri olarak, kendimi ses vermek zorunda hissettim! 

Sayın Mazhar Alanson bu söylediğini, dün de söyledi, bugün de söylüyor inanıyorum ki, yarın da söyleyecek! 

Lakin gelelim diğerlerine... 

Bugün konserlerine büyükelçilerin gelmesinden memnun olan, ‘’Hadi gelin yeni bir dönem başlatalım’’ diye barış bülbülü kesilen, Gezi Parkı olayları için senfoni besteleyen Fazıl Say, acaba çocuğu ile eşini ziyarete gidip şehit olan ana Nurcan Karakaya ve bebeği 11 aylık Mustafa Bedirhan Karakaya için, sosyal paylaşım hesabında ne demiş diye, merak ettim doğrusu! 

Fazıl Say dün 1 Ağustos 2018 saat 14:55 itibarıyla kendi ve ofis twitter hesabından, ‘’Say on the road – August 2018 ‘’, 31 Temmuz tarihinde de, ‘’İyi ki doğdun Happy Birthday Serenad Bağcan’’ paylaşımını yapmış! 

Fazıl Say’dan elbette şehit ana Nurcan Karakaya ve 11 aylık sabi Mustafa Karakaya için bir mesaj bir hassasiyet beklemiyordum. Bu zat ki ‘’HDP terörist olabilir ama barajı geçmelidir’’ paylaşımını yapmış bir kişidir! 

Bitmedi! 

Fazıl Say, “Bilmem fark ettiniz mi nerede yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban, varsa hepsi Allahçı. Bu bir paradoks mu’’ paylaşımını yapmış, bu paylaşımından dolayı dava açılmış ve de beraat etmiş biri (!) 

Beyaz Türklerin sevimli gitaristi, sosyal paylaşım sitesinden bol bol konser programını paylaşmış(!) Sanırım şehidimiz Nurcan Karakaya ve 11 aylık sabi çocuğu Mustafa Bedirhan Karakaya’nın şehit edilmesinden haberdar değiller! 

Evet, Sayın Semercioğlu muhafazakâr sanatçı olmanın ötesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olarak ses verdim! 

Tek vatan, tek, bayrak, tek devlet, tek millet hassasiyetinde olmayan, milletin moral değerlerini her türlü aşağılayıcı üslupta olan biriyle hangi dönemi başlatacağız? 

Sanat ayna tutar, Sayın Semercioğlu! 

Bu vatan, bu bayrak, bu millet için cephede vuruşan eşini ziyarete giden bir ananın, 11 aylık bir bebeğin şehit edilmesi karşısında bir taziye mesajı atmak ihtiyacını bile duymayan bir sanatçı ile hangi yeni dönemi başlatacağız? 

Telaş etmeyin, Sayın Semercioğlu! 

Dün nasıl Gezi Parkı olaylarında sırtında teröristlere erzak taşıyanlar TRT, ATV dizilerinde bol kaşeli roller alıyorlarsa, Fazıl Say ve Bülent Ortaçgil de, ırzını, namusunu kurtarmak için ülkemize sığınan insanlara ‘’SuriyelilerEvineDönsün’’ twitter mesajı paylaşan sanatçının meşhur organizatörü tarafından bol kaşeli belediye konserlerine çıkarlar! Bunun adı da, ‘’Yeni dönem başlatmak’’ olur!