Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Tiyatro ayna tutar!

Birileri gibi lafı dolaştırarak demeyeceğim diyeceklerimi, öyle, yok sanatmış, yok tiyatroymuş gibi şeylerin arkasına saklanıp top da çevirmeyeceğim!

Birileri gibi, eline bağlama verip sevgi, aşk bülbülü yapıp, aman zülfü yâre dokunmayayım endişesi de taşımayacağım!

Diyeceklerimi, soracaklarımı tam ortadan diyeceğim, soracağım!

Mesele şu ki, ortada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölmek, parçalamak için kurulan hepimizin malumu PKK isimli bir cani terör örgütü var!

Bu örgüt, bu zamana kadar neredeyse 100 000’e yakın vatan evladının ölmesine, bir o kadar da vatan evladının sakat kalmasına ve milyar dolarlara da varan ekonomik kayıplara sebep olmuş!

Yetmemiş gibi, şimdilerde de 100 yılın intikamını almaya gelmiş Yedi Düvele de maşalık yapmakta!

Diğer tarafta da, bu eli kanlı cani terör örgütünün siyasi dili, temsilcisi olan zaman içerisinde adı değişse de bugün HDP ismiyle müsemma bir siyasi parti var!

Bu HDP isimli sözümona siyasi partinin bir dönem genel başkanlığını yapmış, şimdilerde cezaevinde olan Selahaddin Demirtaş’ı seksen iki milyonun gözü önünde avazı çıkarcasına, ‘’Apo’nun heykelini Diyarbakır Meydanı’na dikeceğiz’’ diyerek konuşma yapıyor!

Bir diğeri, şerefli Türk Askerini kastederek, ‘’PKK sizi tükürüğü ile boğacak’’ diyebiliyor!

Diyarbakır'da evlatları çocuk yaşta zorla dağa kaçırılan analar, bu soğukta evlatları için feryadına devam etmekteyken..!

Diğer tarafta, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu genel başkanı olduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu genel başkanı olduğu CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurucu genel başkanı olduğu CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eli kanlı cani emperyalistlerin uşağı maşası PKK’nın siyasi dili HDP’li Pervin Buldan ile ele ele verip sıcacık salonda, eli kanlı cani emperyalistlerin maşası Apo için, ‘’Apo’nun heykelini Diyarbakır’a dikeceğiz’’ diyen Selahattin Demirtaş’ın yazdığı öykülerden oyunlaştırılan tiyatro oyununu seyrediyorlar!

Hem de medyaya kasıla kasıla poz vererek!

Canan Kaftancıoğlu ve Pervin Buldan’a hiç ama hiçbir şey demeyeceğim, çünkü onlar cemaziyülevvelleri malum şahıslar!

Lakin, Sayın Selvi Kılıçdaroğlu, Sayın Dilek İmamoğlu Hanımefendiler öncelikle siz bir anasınız, bir an olsun kendinizi Diyarbakır analarının yerine koyup da, şu kara kışta Diyarbakır HDP binasının önünde evlatları için feryat eden anaları hiç mi aklınıza getirmediniz?

Dağdan anacığının kollarına atılan o evlatların ve o anaların yerine kendinizi bir an da olsa koyamadınız mı?

Sayın Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu hanımefendiler tiyatro ayna tutar, aynaya baktığınızda gördüğünüz kendinizi, siz beğendiniz mi?

Bir sorum da, bir ana bir babaanne olan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendiye, bu tiyatroya diyecek birkaç sözünüz yok mu, siz de bu tiyatronun bir oyuncusu mu olacaksınız?

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’na zaten hiçbir sorum yoktur!

Onlara soruyu, huzuru mahşerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk soracaktır..!

Evet, tiyatro ayna tutar!

Bu millet, aynada göreceğini görmüştür!