Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Yenikapı'nın hikayesi 

Yenikapı’ya neden Yenikapı adı verilmiş bununla ilgili farklı hikâyeler var. En bilineni 4. Murat Han’a atfedilen olsa da III. Mustafa’ya ait olanın gerçek olduğu söylenir. Bildiğiniz üzere Türk tarihinde çocuk doğduğunda hemen isim konmaz Dedem Korkut, hikâyelerinde, öyle der. Sanki Yenikapı da 15 Temmuz’u beklemiş, adına gerçek manasıyla, hak kazanmıştı. 
Artık, Yenikapı, bildiğimiz III. Mustafa ya da 4. Murat Han dönemine dayandırılan hikâyeleriyle anılmayacak! III. Mustafa Han ya da 4.Murat Han Yenikapı’yı, belki de kendinden asırlar sonrasına ‘’Torunlarımın, gün gelecek, yüreklerinin toplu attığı, dost düşmanlarına bir olduklarını, birlik olduklarını, iri olduklarını gösterecek büyük bir meydana ihtiyaçları olacak’’ diyerek yaptırmıştı, kim bilir! 
Hemen itiraz etmeyin canım durun biraz durun, uzatmayacağım tarihin kilerinde bir ayna buldum size ayna tutacağım. O aynaya baktığınızda bir başka gururlanacaksınız! Zaten 2500 karakteri de aşmamam gerekiyor(!) 
Safevi Şahı Abbas, Bağdat’ı işgal eder, tarih 1624! Tam 17 yıl sürecek bir savaş başlar! O sırada 4. Murat Han daha çocuk denecek yaşta! 
İç isyanlar… Abaza Mehmet Paşa, Erzurum valisidir ve birçok yeniçeri askerini öldürtür meşhur Celali İsyanını başlatır! 
İstanbul’a getirilir affedilir Rumeli’ye yollanır, ancak Balkanlar’da çıkan Rum ve Ermeniler arasındaki anlaşmazlıkta rüşvet aldığı için idam edilir! 
Bu arada 4. Murat Han büyümüştür, önce iç isyanları bastırır! 
Ya Bismillah deyip sefere çıkar, önce Revan, yani Erivan! 
Eylül 1635, Tebriz altıncı kez İran’dan geri alınır! 
4. Murat Han hastalanır geri döner, İran tekrar işgallere başlar! 
İyileşen 4. Murat Han 16 Kasım 1638’de Bağdat’ı fetheder! 
İmdi, sene 2016 
Erivan’ın Türkiye Cumhuriyeti Devletine düşmanlığı! 
Bağdat’ın bugünkü hali ve İran! 
Bağdat’ta bulunan yönetimin İran’a olan göbek bağı, İran piyonu bugünkü yönetimin ümmeti içine soktuğu hal! 
Vatanından sürülmüş milyonlarca Müslüman! 
Diasporası ile dünyanın dört bir yanında sözde “Soykırım” iddiası ile bugünkü Erivan’ın tezgâhladığı yalan!  
15 Temmuz, Erzurum valisi olmayan, ancak Dadaş diyarı Erzurum’un ve Dadaş duruşlu Erzurum’luların bizzat lanetlediği, Erzurum doğumlu bugünün Abaza Mehmet’i, Fethullah Gülen! 
Dünün Abaza Mehmet’e kanan Yeniçerileri, bugünün kahraman Türk Ordusu’nun içine sızıp, Kahraman Türk Askerini ve milletini öldürüyor! 
Bugünün Abaza Mehmet’i Fethullah Gülen, Ermeni’den, ABD’den rüşvet alarak Türk milletine ve askerine kurşun sıkıyor! 
7 Ağustos 2016, Yenikapı! 
4. Murat Han’ın torunu, Recep Tayyip Erdoğan dünya tarihinin en büyük mitinginde bir tarih yazıyor! 
Sultanlarımız, 2016’nın 7 Ağustos’unu öngörüp, bir Yenikapı açtırmışlardı, biliriz ki yaşanan hiçbir şey tesadüf değil tevafuktur, Yenikapı da yeni bir dirilişin sembolü oldu adeta! 
Merak edenler, tarihte çok fazla adı anılmamasına rağmen döneminde yaptıklarıyla dönemine ve geleceğe büyük hizmetleri olmuş III. Mustafa Han’ı (Laleli Camii’ni yaptırmıştır Yenikapı’nın hikâyesi de Laleli Baba’yla alakalıdır) ve Celali İsyanlarını ve pek çok isyanı bastıran tarihin unutamadığı isimlerden 4.Murat’ı bir kez daha okuyup hatırlasınlar!  
Tarih, 7 Ağustos 2016, yer, YENİKAPI, dedeleri yaptırıp adını koymuştu, torun Recep Tayyip Erdoğan, hikâyesini yazdı!