Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Zamanın törpüsü 

Zamanı törpülemek kolay değildir, hattı zatında zamanın törpüsüne direnmek imkansızdır! 

Zaman alır törpüsünün altına şekil verir, senin yaşadığın ana ve anlara! 

Zamanın törpülediği anların toplamı ömür,  zaman törpüsünü sürteceği bir şey bulamazsa, işte o an da ölümdür! 

Kimilerini zamanın törpüsü çabucak törpüler erken bitirir, kimilerini de yavaş, yavaş, kimi zaman sindire sindire, kimi zaman da kanırta kanırta bitirir! Arada zaman seni nefeslendirdiğinde, sızılar da başlar! 

O sızılar, sızım sızım sızılar! 

İşte o an, zamanın törpüsünden de beter, acıtır insanın içini dışını! 

O sızım sızım acının en çok hissedildiği yer vicdandır! 

Herkeste vicdan var mı, demeyin! 

Eşrefi mahlukat olan her insanda az çok vardır vicdan! 

Bağırmaya başladı mı susturamazsın, ağzını tutamazsın vicdanın! 

Bir de, bu sosyal medya denen yaman şey, unutmaya çalıştığın, vicdanının gözünden kaçırdığın şeyleri atıveriyor ansızın insanın önüne! İşte o an da zaman törpüsünün en kalın dişlisiyle daha da bastırarak yavaş yavaş gezdiriyor törpüsünü! 

Bazen de zaman törpüsü sanki okşayıveriyor insanı, o canını kanırta kanırta acıtan zaman törpüsü yüreğini okşuyor adeta, ne yaşıyorsun, yaşadığın hal nedir onu bile anlayamıyorsun! Hoşuna gidiyor mu yoksa hafiften yakıyor mu bilemiyor insan,  Şanlıurfa’nın isot biberi gibi (!) 

Vücudumda zamanın törpü izleri, daha düşüp kalkmalarımdan başka iz olmadığı zamanlarda yaşadığım köyümde, işte bu halde yazıyorum bu satırları! 

Çünkü sizler bu satırları okuduğunuzda bendeniz artık dede Ahmet Yenilmez ’im! 

Tam da bu hal içerisinde ne olduğumu, yaşadığım anın ne olduğunu, zamanın törpüsünün okşayışı altında anlamlandırmaya çalışırken, bir anda zaman törpüsünü durdurdu ve en kalın dişleriyle bastırmaya başladı! 

Sebep mi? 

Dedim ya, şu sosyal medya yaman bir şey, bir anda “İP kongre kararı aldı’’ haberi düşüverdi önüme! 

Tamam İP ’in çözülmesi ya da İP ’in kopması değil bendenizi şaşırtan, gelinen ve daha da gelinmesi muhtemel hadiseleri yazdıkça hakaret görmem de değil! Bu hususta nacizane tavsiyem de daha fazla İP’e dolanmadan nedamet getirip yanlış İP ‘in bırakılmasıdır! 

Benim canımı acıtan, geçmişte merhum Muhsin Başkan’a tahammül gösteremeyip, merhumun liderliğini hatta neyse dahasını demeyeyim, dün ‘’Başkan biz ne zaman iktidar olacağız?”  “Başkan ile olmaz’’ diye şikâyet edenlerin bir kısmı, İP ’de iktidar olamasalar da milletvekili oldular! Kimin ne olduğu değil derdim, lakin Akşener, ‘Kongre kararı alıyorum ve aday da olmayacağım’’ demesine rağmen bu kişilerin adeta feryat ederek, ‘’Vefamız ve siyasi irademiz, Meral Akşener ile beraberdir’’ sözleri! 

‘’Her şeye rağmen iktidar demiyorum’’ sözleri kulaklarımda çınlarken, merhum Muhsin Başkan’ı rahmet ile anıyorum! 

Vefa, irade! 

Ah be zaman, bari bunlara zeval getirmeseydin!